top of page

Vasara stiklainyje: aviečių ir ananasų uogienė su imbieru (Receptas)

Atnaujinta: 2023-07-10

Miške, žinokite, vėsiau. Ir yra uogų. Kvepia avietėmis ir mėlynėmis. Pasidarykite miško terapijos seansą ir savo malonumui prisirinkite uogų pasimėgauti šviežiomis ir išsivirti šiek tiek uogienės: bus gera žiemą dūsauti apie vasarą.

Ypač aromatingos uogienės su avietėmis ir ananasu receptas.


aviečių uogienė, ananasai, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

Uogienei išvirti reikia:

  • ½ stiklinės vandens

  • 1 kg aviečių

  • 1 ananaso

  • 800 g DANSUKKER cukraus uogienėms

  • piršto dydžio imbiero gabalėlio žiupsnelio

  • šviežių bazilikų

1. Ananasą nuvalykite, supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, suberkite cukrų uogienėms ir pavirkite 10 min.

2. Suberkite avietes ir smulkintą imbierą.

3. Pamaišydami virkite apie 15 min.

4. Baigdami virti suberkite smulkintus bazilikus ir dar pavirkite 2 minutes.

5. Supilkite į stiklainius. Uždarykite. Laikykite tamsioje vietoje.


Skanaus!



bottom of page