4 asm.
Reikia:
250 g grikių kruopų
1 cukinijos (~320–350 g)
250 g varškės
2 kiaušinių
1 šaukštelio Provanso žolelių
Žiupsnelio kepimo miltelių
Druskos, juodųjų pipirų
5–6 saulėje džiovintų pomidorų puselių aliejuje
2–3 šakelių petražolių
1. Grikius užmerkite nakčiai vandenyje.
2. Cukiniją sutarkuokite stambiai, palikite trumpam ir nuspauskite.Varškę sutrinkite su kiaušiniais ir grikiais, sudėkite nuspaustą cukiniją. Įberkite Provanso žolelių, kepimo miltelius, druskos ir pipirų. Viską sumaišykite kartu. Supjaustykite pomidorų puseles, petražoles ir viską įmaišykite į grikių-varškės masę.
3. Gautą masę sudėkite į išklotą kepimo popieriumi kepimo formą. Kepkite apie 30 min.
4. Patiekite su grietine arba mėgstamu padažu.