Lengvas, purus, kvapnus, mangų geltonumu iš tolo šviečiantis nekeptas varškės tortas papuoš kiekvieną vaišių stalą.
Varškės torto pagrindui pagaminti reikia:
250 g imbierinių sausainių (tinka ir klasikiniai trapūs)
1 šaukšto DANSUKKER auksaspalvio cukraus sirupo
1 šaukšto kakavos
115 g ištirpinto sviesto
1 šaukštelio tarkuotos apelsinų žievelės
Įdarui:
100 ml karšto virinto vandens
15 g želatinos
400 g kreminės varškės
100 g DANSUKKER cukraus miltelių
3 šaukštų grietinės
1 šaukštelio vanilinio cukraus su natūralia vanile
300 ml plakamosios grietinėlės
2 didelių mangų
2–3 pasiflorų
2 šaukštelių tarkuotos apelsinų žievelės
1 šaukštelio tarkuotos žaliųjų citrinų žievelės
Žiupsnelio druskos
1. Paruoškite pagrindą – sausainius sutrinkite maisto smulkintuvu iki trupinių. Tuomet įmaišykite auksaspalvį cukraus sirupą, kakavą, tirpintą sviestą ir apelsinų žievelę.
2. Pasirinkite serviravimo lėkštę ir ant jos dėkite 24 cm skersmens formos žiedą bei iškirptą kepimo popieriaus apskritimą viduryje.
3. Paruoštais trupiniais išklokite dugną ir įdėkite trumpam į šaldytuvą.
4. Karštu vandeniu užpilkite želatiną ir maišykite, kol ištirps.
5. Varškę sutrinkite su grietine, persijotais cukraus milteliais ir vaniliniu cukrumi.
6. Iki standumo išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į varškės masę.
7. Nulupkite ir labai smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite vieną mangą. Nuspauskite sultis.
8. Į paruoštą varškės kremą įmaišykite smulkintą mangą, ištirpintą želatiną, pasiflorų minkštimą ir likusius ingredientus.
9. Masę sukrėskite ant paruošto sausainių pagrindo.
10. Įdėkite į šaldytuvą ir palikite sustingti (mažiausiai 6 val.). Papuoškite stambiai pjaustytu mangu. Jeigu torto nevalgysite iš karto, tuomet mangus aplaistykite citrinos sultimis arba želė, kad nepajuoduotų.
Skanaus.