Varškės sūris, galima sakyti, yra lietuviškos virtuvės vienas iš ambasadorių. Labiausiai mėgstamas vasarą, kai atsiranda šviežio medaus, tačiau mėgautis juo galima įvairiausiais būdais. Valgyti varškės sūrį su uogienėmis ar medumi yra klasikų klasika, bet neapribokite savo gurmaniškų nuotykių.
JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:
6 Alfo idėjos, kaip patiekti ir su kuo derinti varškės sūrį:
Salotoms. Tinka ir šaltoms, ir šiltoms gardinti. Grikių salotų su sūriu ir moliūgais receptą rasite čia.
Pagardams. Sutrupinkite sūrį į gabalėlius ir pamarinuokite su česnaku, žolelėmis, pasūdykite, Tinka berti į salotas, sriubas ar tiesiog kaip užkandis.
Kitokiems sumuštiniams. Varškės sūris puikiai dera su avokadu ir apelsinų džemu.
Pagrindinis patiekalas. Iškepkite orkaitėje apvynioję eglės šakelėmis, pagardinę česnaku, imbieru. Kepto sūrio su obuoliais receptą rasite čia.
Į rūkyklą! Įvairius produktus galima išrūkyti namuose be rūkyklos. Taip pat ir baltą sūrį. Kaip tai daryti, skaitykite čia.
Prieskoningas užkandis. Pasigaminkite prieskoningo aliejaus su česnaku, rozmarinu, citrinos žievele, smulkintais džiovintais pomidorais ir ir marinuokite jame sūrį. Galite supjaustyti gabalėliais arba aliejumi užpilti visą.
Jeigu pabodo sūrį valgyti su medumi ar uogiene, išbandykite jį naujuose amplua: neišmeskite ir neleiskite sugesti nė vienam gabalėliui!
Alfo mėgstamiausias varškės sūris – DOBILO ekologiškas.