Drėgnas, purus, neatsivalgomas. Varškės pyragas su avietėmis ir bananais yra tikras pyragų pyragas.
8-10 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 45 min.
Orkaitės t-ra 185 °C
Varškės pyragui su avietėmis ir bananais pagaminti reikia:
200 g aviečių
300 g kvietinių miltų
300 g varškės
5 kiaušinių
250 g sviesto
1 saujos šaldytų arba šviežių aviečių
3 bananų
1 šaukštelio kepimo miltelių
4 šaukštų avižinių dribsnių
1 stiklinės cukraus
1/2 šaukštelio tarkuoto imbiero šakniastiebio
2 šaukštelių vanilinio cukraus
1. Iki vientisos masės suplakite sviestą su cukrumi.
2. Po vieną muškite kiaušinius ir plakite toliau. Į šią masę po truputį dėkite dalį persijotų miltų ir maišykite.
3. Sudėkite varškę, tarkuotą imbierą, kepimo miltelius, vanilinį cukrų bei likusius miltus.
4. Kepimo skardą ištepkite sviestu, pilkite dalį tešlos, o ant jos – du į šešias dalis sulaužytus bananus ir pusę aviečių.
5. Supilkite likusią tešlą, sudėliokite dar vieną laužytą bananą ir suberkite likusias avietes. Užbarstykite avižiniais dribsniais ir kepkite 45 min. 185 °C temperatūroje.
Skanaus!