Varškės keksas yra drėgnas, purus, skanus, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir svečiui pavaišinti. Duonos trupinukai suteikia jam ne tik daugiau skonio ir traškesio, bet ir ypatingo jausmo.
8–10 asm.
Gaminimo laikas: 1 val. 10 min.
Varškės keksui pagaminti reikia:
100 g sviesto
200 g cukraus
200 g varškės pyragams kepti
3 kiaušinių
220 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
Traškiam sluoksniui:
2 šaukštų maltų džiūvėsėlių iš ruginės duonos
2 šaukštų smulkintų riešutų
2 šaukštų rudojo cukraus
1. Minkštą sviestą paplakite su cukrumi iki šiek tiek trupiniuotos masės, sudėkite varškę, paplakite, tada po vieną įmuškite kiaušinius. Išmaišykite. Suberkite miltus, persijotus su kepimo milteliais, išmaišykite.
2. Atidėkite 2 šaukštus tešlos, likusią sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą.
3. Sumaišykite produktus traškiam sluoksniui, 1 šaukštą sumaišykite su atidėta tešla ir tuomet ją paskleiskite ant kekso viršaus. Likusius trupinius užberkite tiesiog ant viršaus.
4. Kepkite įkaitintoje 170 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 30 min. (orkaitėje 40 min.). Aušinkite formoje, po to padėkite ant grotelių.
Šis receptas – iš naujo žurnalo VERDU IR KEPU numerio.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Gardžių atradimų.