Varškėčių varškėčiai (be miltų su daug baltymų)
- vmgonline
- 2021-09-06
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2021-09-14
Saldūs kepti varškėčiai yra vaikystės klasika, tuo tarpu nesaldžius, su parmezano sūriu, patiektus su lašiša ir grietine pamėgs visi suaugę šeimos nariai, draugai ir bičiuliai.
Lengvas receptas.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite ČIA
14 varškėčių
Varškėčiams pagaminti reikia:
200–250 g rupios varškės
1 didelio kiaušinio
1 šaukštelio DANSUKKER cukraus miltelių
3–4 šaukštų tarkuoto parmezano tipo sūrio
Žiupsnelio džiovintų krapų
2 šaukštų ACHETA natūralių svirplių miltų
2 šaukštų kukurūzų miltų
Kuokštelio laiškinių česnakų
OBELIŲ rapsų ir čili pipirų aliejaus (kepimui)
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Gabaliuko sūdytos lašišos (patiekimui)
2 šaukštų grietinės (patiekimui)
Varškę sudėkite į indą. Įmuškite kiaušinius, įberkite KOTANYI druskos, DANSUKKER cukraus miltelių, tarkuoto sūrio, džiovintų krapų. Viską gerai išmaišykite. Jei masė šlapia ir lipni daugiau kiaušinių nereikia.
Suberkite ACHETA natūralius svirplių miltus, kukurūzų miltus, viską išmaišykite.
Susmulkinkite laiškinius česnakus ir suberkite į tešlą, išmaišykite.
Suvilgykite rankas vandeniu ir iš tešlos formuokite nedidelius varškėčius, apvoliokite kukurūzų miltuose.
Į įkaitusią keptuvę su OBELIŲ rapsų ir čili pipirų aliejumi dėkite varškėčius ir apkepkite iš abiejų pusių.
Patiekite varškėčius su grietine, lašiša ir apibarstę smulkintais laiškiniais česnakais. Galite apibarstyti ir ACHETA džiovintais svirpliais.
ALFO PATARIMAI:
· Varškėčius galite pagardinti grūdėta varške, graikišku jogurtu.
· Vietoje lašišos galite skaninti ikrais.
· Jei mėgstate saldesnius varškėčius, galite į juos netarkuoti parmezano ir patiekti ne su lašiša, o įvairiomis uogomis ir vaisiais.
Skanaus!