Vakar kepėte viščiuką, skaniai pavalgėte, bet liko dar daug skanių likučių ant kaulų? Neišmeskite. Pagaminkite puikią, kvapnią ir sočią kreminę sriubą.
Kreminei vištienos sriubai pagaminti reikia:
1 kepto viščiuko karkaso
1 morkos
2 skiltelių česnako
1 svogūno
30 g sviesto
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Likusių garnyrų (kruopos, bulvės, keptos daržovės)
1l vištienos sultinio
200 g grietinėlės
Nuo kepto viščiuko šakute ar pirštais nuimkite likusią mėsą, ją susmulkinkite ir apkepkite keptuvėje su sviestu, smulkintais svogūnais, morkomis ir česnakais.
Likusius garnyrus, kruopas, daržoves, bulves sudėkite į sultinį ir troškinkite apie 5 min. įpilkite grietinėlės ir trintuvu sutrinkite iki vientisos kreminės masės (jei masė tiršta įpilkite dar sultinio).
Patiekiant ant sriubos sudėkite keptos vištienos ir daržovių gabaliukus.
Skanaus!