top of page

Vaisių džemas (Receptas)

Kai lieka nesuvalgytų, bet jau gal pavytusių ar ne itin mėgstamų vaisių, išvirkite iš jų džemą. Tinka įvairiausi vaisiai, egzotiniai taip pat. Skirtingus vaisius derinkite pagal savo skonį, eksperimentuokite. Sekmadienio blynelių valgytojai už tokį pagardą tikrai padėkos.


vaisių džemas_zero waste receptas_džemo receptas
Shutterstock.com nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 


Vaisių džemui pagaminti reikia:

  • 500 g mėgstamų vaisių

  • 100 g cukraus

  • 100 ml vandens

  • 1 cinamono lazdelės

1. Vaisius supjaustykite kubeliais, sudėkite į prikaistuvį ir užpilkite cukrumi bei vandeniu.

2. Užvirinkite ir įdėkite cinamono lazdelę. Virkite apie 15–30 min. (priklausomai nuo vaisių

kietumo).

3. Galite naudoti visus savo mėgstamus vaisius. Derinkite juos priklausomai nuo vaisių

saldumo ir kietumo. Pvz.: mangas ir ananasas, bananas ir slyva, slyva ir kivis ir t. t.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page