Kai lieka nesuvalgytų, bet jau gal pavytusių ar ne itin mėgstamų vaisių, išvirkite iš jų džemą. Tinka įvairiausi vaisiai, egzotiniai taip pat. Skirtingus vaisius derinkite pagal savo skonį, eksperimentuokite. Sekmadienio blynelių valgytojai už tokį pagardą tikrai padėkos.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Vaisių džemui pagaminti reikia:
500 g mėgstamų vaisių
100 g cukraus
100 ml vandens
1 cinamono lazdelės
1. Vaisius supjaustykite kubeliais, sudėkite į prikaistuvį ir užpilkite cukrumi bei vandeniu.
2. Užvirinkite ir įdėkite cinamono lazdelę. Virkite apie 15–30 min. (priklausomai nuo vaisių
kietumo).
3. Galite naudoti visus savo mėgstamus vaisius. Derinkite juos priklausomai nuo vaisių
saldumo ir kietumo. Pvz.: mangas ir ananasas, bananas ir slyva, slyva ir kivis ir t. t.
Skanaus.