Jeigu mėgstate vaflinėje keptus vaflius pusryčiams, išbandykite šį virtų bulvių, svogūnų laiškų ir džiovintų datulių bei šoninės vafliukus pagal Alfo receptą. Patiekite su keptu kiaušiniu ar benediktu – karališkai tobuli pusryčiai.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
4 asm.
Bulviniams vafliams pagaminti reikia:
500 g virtų bulvių
120 ml pieno
2 kiaušinių
2 šaukštų tirpinto sviesto
50 ml kefyro
120 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
200 g tarkuoto kietojo sūrio
50 g kepintos pjaustytos karšto rūkymo šoninės
5 datulių
20 g smulkintų petražolių ir svogūnų laiškų
Virtas šiltas bulves sutrinkite su pienu.
Įmuškite kiaušinius, supilkite tirpintą sviestą ir kefyrą.
Suberkite miltus, kepimo miltelius ir sūrį.
Suberkite smulkintas datules, šoninę, kapotus žalumynus ir viską gerai išmaišykite.
Dėkite po didelį šaukštą tešlos į įkaitintą vaflinę ir kepkite, kol gražiai apskrus.
Patiekite su keptais arba Benedikto kiaušiniais.
Skanaus.
Padovanok sau, savo draugei, mamai, draugui, tėčiui, kolegai Alfo laiško prenumeratą
Prenumeruok čia