top of page

Vafliai iš bulvių, svogūnų laiškų ir džiovintų datulių su šonine (Receptas)

Jeigu mėgstate vaflinėje keptus vaflius pusryčiams, išbandykite šį virtų bulvių, svogūnų laiškų ir džiovintų datulių bei šoninės vafliukus pagal Alfo receptą. Patiekite su keptu kiaušiniu ar benediktu – karališkai tobuli pusryčiai.


bulviniai vafliai_bulviniai blynai_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

4 asm.


Bulviniams vafliams pagaminti reikia:

  • 500 g virtų bulvių

  • 120 ml pieno

  • 2 kiaušinių

  • 2 šaukštų tirpinto sviesto

  • 50 ml kefyro

  • 120 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 200 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 50 g kepintos pjaustytos karšto rūkymo šoninės

  • 5 datulių

  • 20 g smulkintų petražolių ir svogūnų laiškų

  1. Virtas šiltas bulves sutrinkite su pienu.

  2. Įmuškite kiaušinius, supilkite tirpintą sviestą ir kefyrą.

  3. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir sūrį.

  4. Suberkite smulkintas datules, šoninę, kapotus žalumynus ir viską gerai išmaišykite.

  5. Dėkite po didelį šaukštą tešlos į įkaitintą vaflinę ir kepkite, kol gražiai apskrus.

  6. Patiekite su keptais arba Benedikto kiaušiniais.


Skanaus.


 

Padovanok sau, savo draugei, mamai, draugui, tėčiui, kolegai Alfo laiško prenumeratą

Prenumeruok čia

 

Naujausi įrašai

bottom of page