top of page

Užburiantis prancūziškas apelsinų keksas su marcipanais

Lengvas ir purus prancūziškas keksas su apelsinais ir marcipanais, kurio recepto prašys visi.


Kepti 35 min. iki 150 °C orkaitėje


Keksui su apelsinais ir marcipanais reikia:

  • 95 g marcipano

  • 195 g sviesto

  • 150 g cukraus

  • 1 g druskos

  • 1 apelsino žievelė

  • 105 g trynių

  • 110 g kiaušinių

  • 95 g miltų

  • 50 g migdolų miltų

  • 2 g kepimo miltelių

  • 25 g sviesto kekso viršui

  • Miltelinio cukraus (pabarstyti)

  • Stačiakampė keksinė forma (11×24 cm)

  1. Paruoškite kepimo formą. Marcipaną truputį pakaitinkite mikrobangų krosnelėje.

  2. Dėkite į plakimo indą pašildytą marcipaną, sudėkite tarkuotą apelsino žievelę, supilkite trynius ir kiaušinius ir plakite, kol pasidarys puri kreminė masė.

  3. Atskirai suplakite sviestą su cukrumi.

  4. Palaipsniui dėkite sviesto mišinį į marcipano ir kiaušinių mišinį, dar truputį paplakite. Suberkite miltus, persijotus su druska ir kepimo milteliais, suberkite migdolų miltus. Išmaišykite ir sudėkite į formą.

  5. Nupieškite kekso paviršiuje liniją. Į ją šaukšteliu pilkite ištirpintą sviestą.

  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje. Patikrinkite, ar iškepęs keksas mediniu iešmeliu.

  7. Iškepusį keksą aušinkite formoje apie 20 min, po to išimkite ir aušinkite ant grotelių. Ataušusį keksą pabarstykite milteliniu cukrumi.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page