top of page

Užkandžių lėkštė (Receptas)

Jokia paslaptis, kad talentingai parinkti užkandžiai ir sumaniai sudėliota užkandžių lėkštės /padėklo kompozicija yra pats geriausias startas į gerą vakarėlį (ar kino vakarą su šeima). Dar geriau, nes gardžiau ir palankiau sveikatai, jeigu tie užkandžiai pagaminti namuose.

Geriausias pagalbininkas šiuo atveju – karšto oro gruzdintuvė.


užkandžių lėkštė_Alfo receptas
Iš kairės į dešinę: bulvių traškučiai, čederio pagalvėlės, kepta duona, traškios šoninės juostelės, gruzdinti mocarelos gabaliukai. VMG nuotr.

ČEDERIO PAGALVĖLĖS

2 asm.

Gaminimo laikas: 20 min.


Čederio pagalvėlėms paruošti reikia:

  • 100 g čederio sūrio

  • 50 g GERMANTAS puskiečio sūrio „Tilsit“

  • 50 g kieto sūrio DŽIUGAS „Mild“ brandinto 12 mėn.

  • 2 kiaušinių

  • 2 šaukštų miltų

  • 100 g džiūvėsėlių

  • 1 šaukšto maltų saldžiųjų paprikų

  • Alyvuogių aliejaus pagalvėlėms apšlakstyti

1. Čederį, GERMANTAS puskietį sūrį „Tilsit“, kietą sūrį DŽIUGAS „Mild“ brandintą 12 mėn.

sutarkuokite, įmuškite vieną kiaušinį ir suberkite miltus. Viską sumaišykite ir iš gautos masės

formuokite pagalvėles.

2. Sūrio gabaliukus pamerkite į kiaušinio plakinį, tada į džiūvėsėlių ir saldžiųjų paprikų mišinį, vėl į

kiaušinio plakinį ir į džiūvėsėlius. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

5. Kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje 6–8 min. (orkaitėje 15 min.).


 

GRUZDINTI MOCARELOS GABALIUKAI


2 asm.

Gaminimo laikas: 15 min.


Mocarelos rutuliukams paruošti reikia:

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

  • 1 šaukšto smulkintų šviežių petražolių

  • 300 g mocarelos

  • ½ stiklinės kukurūzų miltų

  • ½ stiklinės maltų džiūvėsėlių

  • Alyvuogių aliejaus sūrio gabaliukams apšlakstyti

1. Kiaušinį išplakite su druska, pipirais ir smulkintomis petražolėmis.

2. Mocarelą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Sūrį voliokite kukurūzų miltuose, kiaušinio

plakinyje, tuomet džiūvėsėliuose, vėl kiaušinio plakinyje ir dar kartą džiūvėsėliuose.

3. Sūrio gabaliukus apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie

6–8 min. (orkaitėje 15 min.).


 

BULVIŲ TRAŠKUČIAI


3–4 asm.

Gaminimo laikas: 10 min.


Bulvių traškučiams paruošti reikia:

  • 300 g bulvių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio maltų rūkytų paprikų

  • Žiupsnelio Provanso žolelių

  • Žiupsnelio maltų česnakinių pipirų

1. Supjaustykite bulves labai plonais griežinėliais. Perplaukite šaltame vandenyje. Labai gerai

nusausinkite bulvių griežinėlius popieriniu rankšluosčiu. Pagardinkite prieskoniais. Galite rinktis ir

savo mėgstamus.

2. Dėkite griežinėlius vienu sluoksniu į kepimo indą ir kepkite 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie

8 min. (orkaitėje 15 min.).


 

KEPTA DUONA


2 asm.

Gaminimo laikas: 20 min.


Keptos duonos lazdelėms pagaminti reikia:

  • 300 g juodos duonos

  • Mėgstamo aliejaus duonai apšlakstyti

  • Keleto skiltelių česnako

  • Žiupsnelio druskos

1. Supjaustykite duoną juostelėmis, apšlakstykite aliejumi.

2. Kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje 6 min. (orkaitėje 15 min.).

3. Įtrinkite iškepusią duoną česnaku ir apibarstykite druska.


 

TRAŠKIOS ŠONINĖS JUOSTELĖS


2 asm.

Gaminimo laikas: 50 min.


Traškioms šoninės juostelėms paruošti reikia:

  • 2 kiaušinių

  • ¼ puodelio pieno

  • 150 g juostelėmis supjaustytos šoninės

  • 1 puodelio miltų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

  • Alyvuogių aliejaus šoninės juostelėms apšlakstyti

1. Dubenyje išplakite kiaušinius ir pieną. Atskirkite šoninės juosteles ir 30 min. mirkykite pieno

mišinyje.

2. Miltus, druską ir pipirus sumaišykite kitame dubenyje. Išmirkytą šoninę apvoliokite miltų

mišinyje.

3. Formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite šoninę, apšlakstykite aliejumi ir kepkite įkaitintoje

180 °C karšto oro gruzdintuvėje 6 min. (orkaitėje 15 min.).


 

KREMINĖ GVAKAMOLĖ

Kreminei gvakamolei pagaminti reikia:

  • 1 gerai prinokusio avokado

  • Keleto šviežių kalendrų lapelių

  • Šlakelio žaliųjų citrinų sulčių

  • 1–2 šaukštų jogurto

  • Žiupsnelio druskos

1. Visus produktus sutrinkite trintuvu.


 

ČIMIČIURIO MAJONEZAS

Čimičiurio majonezui paruošti reikia:

  • 1 šaukšto majonezo

  • 1 šaukšto čimičiurio

  • 1 šaukšto sojų padažo

1. Majonezą sumaišykite su čimičiuriu ir sojų padažu.


 

SŪRIO PADAŽAS

Sūrio padažui paruošti reikia:

  • 50 g čederio

  • 30 g mocarelos

  • ¼ šaukštelio maltų rūkytų paprikų

  • Žiupsnelio maltų Kajeno paprikų

  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

  • ¼ šaukštelio kukurūzų krakmolo

  • Žiupsnelio druskos

  • 20 ml pieno

1. Sūrius sutarkuokite ir sudėkite į nedidelį puodą.

2. Į dubenį suberkite prieskonius, krakmolą, pasūdykite ir supilkite pieną. Išmaišykite ir supilkite į

puodą su sūriu. Nuolatos maišydami kaitinkite, kol sūris išsilydys ir padažas taps vientisas.


 

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.



 

Naujausi įrašai

bottom of page