Raginate vaikus išeiti į lauką, o jiems nesinori? Kviečiate kartu eiti į žygį, o jie tingi, nes nuobodu, nesmagu, lyja, vėjas, vėsa. Bet nėra blogo oro, yra tik netinkami drabužiai ir netinkamai paruošta užkandžių dėžutė. Ji turi būti tokia, kad po vieno žygio vaikas jau lauktų kito.
Ką į ją įdėti?
Alfas ir Kakė Makė visada randa geriausią išeitį – visiems patinka maži sumuštiniai ir skanūs užkandukai. Žiūrėkite laidą kartu, išmokite, gaminkite ir vaišinkitės!
KAKĖS MAKĖS RESTORANAS – kulinarinė laida vaikams ir ne vaikams apie maistą, kūrybą virtuvėje, etiketą, bendravimo džiaugsmą ir savarankiškumą.
Video receptą žiūrėkite čia
PIETŲ DĖŽUTĖ
Uogos (rinkitės pagal sezoną, tada jos pačios naudingiausios ir skaniausios)
Mėgstamo pjaustyto sūrio
Obuolių ar kriaušių
Mėgstamų GAIDELIS sausainių ar pusrytainių
Mini sumuštinių
Avietinių varškės kremo užkandžių
ŽALIA GIRIA negazuoto vandens „Kakė Makė“
Viską į dėžutę dėkite norimomis proporcijomis. O šalia dėžutės nepamirškite ir ŽALIA GIRIA negazuoto vandens „Kakė Makė“.
MINI SUMUŠTINIŲ „EŽYS“
VILNIAUS DUONA sumuštinių duonos „Kakės Makės“
Natūralaus kreminio sūrio („Philadelphia“ tipo)
Ilgavaisio agurko
KAKĖS MAKĖS salotų „Baby romaine“
Mėgstamo kumpio ar dešros gabalėlių
Fermentinio sūrio riekelių
Vyšninių pomidoriukų
Pasirinktinai (jei norite didelio „ežio“, rinkitės arbūzą, jei mažo – obuolį)
Arbūzo, meliono, apelsino, obuolio
1. Ant VILNIAUS DUONA sumuštinių duonos „Kakės Makės“ riekelių tepkite kreminį sūrį.
2. Agurką supjaustykite griežinėliais.
3. KAKĖS MAKĖS salotoms „Baby romaine“ nupjaukite šakneles.
4. Ant duonos riekelių dėkite kumpio gabalėlius, salotų lapelius, uždenkite kita duonos riekele.
5. Vėl tepkite kreminio sūrio, dėkite sūrio riekeles ir uždenkite dar viena duonos riekele.
6. Sumuštinį per visą plotą spauskite delnu, kad jis susispaustų.
7. Apipjaustykite sumuštinių šonus.
8. Per visą sumuštinio plotą eilėmis susmaigstykite medinius smeigtukus.
9. Supjaustykite taip, kad iš vieno didelio sumuštinio liktų daug mažų sumuštinukų su smeigtuku viduryje.
10. Ant smeigtuko įspauskite pomidoriukų (jei pomidoriukas didesnis, perpjaukite jį per pusę).
11. Ant pasirinkto vaisiaus smaigstykite sumuštinukus.
AVIETINIAI VARŠKĖS KREMO UŽKANDŽIAI
Varškės
Miltelinio cukraus
Banano
GAIDELIS pusrytainių su morkomis ir cinamonu
Liofilizuotų aviečių
1. Į dubenį sudėkite varškę, įberkite miltelinio cukraus ir viską sutrinkite.
2. Supjaustykite bananą griežinėliais
3. Ant GAIDELIS pusrytainių su morkomis ir cinamonu tepkite varškės kremo (jo turi būti dvigubai daugiau nei sausainio). Dėkite po 2 banano gabaliukus, uždėkite antrą pusrytainį, suspauskite. Šonus aptepkite varškės kremu.
4. Susmulkinkite liofilizuotas avietes ir jose apvoliokite sausainių kraštelius.
Daugiau receptų naujoje kulinarinėje laidoje vaikams KAKĖS MAKĖS RESTORANAS ir knygoje KAKĖ MAKĖ. VIRTUVĖJE SU ALFU.