Uogų tartas... Kiek daug gardumo šiame pyrage. Tiek daug, kad neįmanoma nekepti.
8 asm.
Gaminimas 20 min.
Zzz 2 val.
Kepimas 40 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Uogų tartui pagaminti reikia:
Tešlai:
140 g šalto sviesto
200 g miltų
Žiupsnelio druskos50 g DANSUKKER cukraus miltelių
50 ml šalto jogurto
1 trynio (patepti)
Įdarui:
250 g šilauogių arba mėlynių
100 g DANSUKKER cukraus uogienėms
Papuošti;
Morenginių sausainių ir uogų.
Sudėkite sviestą, miltus, druską ir DANSUKKER cukraus miltelius į trintuvą ir viską sutrinkite iki smulkių kruopelyčių. Supilkite šaltą jogurtą ir greitai suminkykite tešlą
Jeigu neturite virtuvinio kombaino, tuomet sviestą su miltais ir DANSUKKER cukraus milteliais sutrinkite pirštais.
Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Išimkite, atidėkite nedidelį gabaliuką viršui papuošti, iškočiokite, išklokite 30x12 cm dydžio formą tartams kepti. Subadykite tešlą šakute, ant viršaus uždėkite kepimo popieriaus lapą, ant jo užberkite kruopų ar pupelių tam, kad tešla nekontroliuojamai neiškiltų.
Vėl pašaldykite apie valandą.
Kepkite 15 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, po to atsargiai popierių su kruopomis nuimkite ir dar pakepkite 5 min.
Įdarui sumaišykite uogas su DANSUKKER cukrumi uogienėms. Įdarą sudėkite į pakeptą tartą. Kepkite dar apie 25 min.
Iškeptą puoškite morenginiais sausainėliais.
Gardžių atradimų.