800 g
Gaminimas 20 min.
Virimas 20 min.
Reikia:
2 šalotinių svogūnų
2–3 cm imbiero šaknies
200 ml obuolių acto
500 g šilauogių arba mėlynių
2 gvazdikėlių
1 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
1 šaukšto smulkintų peletrūnų
½ šaukštelio kardamono sėklų
Žiupsnelio druskos
200 g DANSUKKER cukraus marmeladams
1. Svogūnus ir imbierą susmulkinkite, geriausiai – sutrinkite trintuvu.
2. Actą užvirinkite puode, sudėkite svogūnų ir imbierų mišinį, uogas. Viską užvirinkite kartu, uogas pamaigykite.
3. Suberkite prieskonius ir druską, pabaigoje – DANSUKKER cukrų marmeladams. Virkite apie 10 min., kol sutirštės.
4. Dar karštą masę sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir laikykite šaltoje bei tamsioje vietoje mažiausiai dvi savaites.
Skanaus!