top of page

Unikali dviejų sluoksnių uogienė tik per 10 min.(Receptas)

Uogienės niekada nebus per daug, ypač jeigu esate blynų, blynelių ir kitų skanumynų mėgėjai.

Greitas dvisluoksnės uogienės su bananais ir braškėmis receptas. Užtruksite vos 10 minučių!



Uogienei išvirti reikia:

  • 500 g braškių

  • 1 vidutinio banano

  • 1 apelsino sulčių

  • 165 g DANSUKKER cukraus marmeladams

  • Žiupsnelio citrinos žievelės

  • ½ stiklinės kokosų pieno

  • 2–3 šaukštų kokosų drožlių

  • 2–3 ispaninio šalavijo sėklų

  • 4–6 plytelių juodojo šokolado (pvz.: „Pergalės“)

  1. Braškes ir bananus sutrinkite pirštais ir dėkite į puodą, kuriame virsite uogienę, įspauskite apelsino sulčių, įberkite DANSUKKER cukraus marmeladams, išmaišykite ir kaitinkite ant viryklės, kai užvirs, virkite apie 5 minutes. Likus 2 minutėms iki virimo pabaigos įtarkuokite citrinos žievelės.

  2. Dalį uogienės sudėkite į indą, kuriame ją laikysite.

  3. Antram sluoksniui į likusią uogienės masę puode įpilkite kokosų pieno, suberkite kokosų drožles, pavirkite, kad viskas užvirtų. Užvirus nuimkite nuo ugnies ir dėkite ispaninio šalavijo sėklas, išmaišykite, dėkite šokoladą ir vėl maišykite, kol jis ištirps.

  4. Ant pirmojo uogienės sluoksnio dėkite antrąjį sluoksnį.


ALFO PATARIMAI:

· Braškes galite paskaninti rabarbarais, jie suteiks lengvo rūgštumo.

· Jei nemėgstate bananų, jų galite visai nedėti.

· Su cukrumi skirtu marmeladams (kadangi jame yra pektino, kalio sorbato) virti minkštas uogas reikia tik 5–10 minučių, o kietesnes, pvz., agrastus ar serbentus, tik iki 15 minučių.

· Laikykite kaip įprastą uogienę, o atidarius laikykite šaldytuve ir sunaudokite kuo greičiau. Bet ji tikrai ilgai neužsilaikys, nes ja galite mėgautis su sūriu, brusketa, blynais ar jogurtu.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page