Picai atsispirti turbūt neįmanoma. Atsispirti pagal šį receptą iškeptai umami skonio picai su džiovintomis slyvomis ir ypatingu padažu nėra jokių šansų.
Umami skonio picai pagaminti reikia:
150 g mielinės tešlos
60 g veganiško fermentinio sūrio
1 nedidelio svogūno
4–5 džiovintų slyvų
4–6 pievagrybių
Keleto bazilikų ir šalavijų lapelių
3 šaukštų NATURLI UMAMI padažo „Originalus“
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Iškočiokite tešlą, aptepkite ją NATURLI UMAMI padažu „Originalus“.
Suberkite ant tešlos sukapoto baziliko lapelius, dėkite 30 g gabaliukais supjaustyto sūrio ir į 4–5 dalis supjaustytas slyvas.
Svogūną supjaustykite žiedais, pievagrybius griežinėliais. Juos suvilgykite druska, juodaisiais pipirais ir aliejumi, viską išmasažuokite rankomis, kad aliejus tolygiai pasiskirstytų. Dėkite ant paruošto picos pado. Suberkite likusį pjaustytą sūrį.
Pavilgykite šalavijų lapelius aliejuje ir dėkite ant sūrio. Užberkite šiek tiek juodųjų pipirų.
Dėkite picą į orkaitę ir kepkite 210 °C temperatūroje apie 15 minučių, kol gražiai apskrus.
Picą galite papuošti svogūnų laiškais ar bazilikų lapeliais.
ALFO PATARIMAI:
Picos tešlą galite keisti į tortiliją.
Jei nesate veganas, sūrį galite keisti į jūsų mėgstamą: mocarelos ar fermentinį sūrį.
Mėgstantys aštriau picą gali paskaninti aitriosiomis paprikomis.
Skanaus!