Jau ko, bet dar net nepradėtos arba nebaigtos suvalgyti uogienės stiklainėlį galima rasti visuose namuose. Kartais net nežinome, ką su ja daryti, kaip sunaudoti. Londone dirbantis ir gyvenantis konditerijos pasaulio talentas Evaldas Juška turi Jums pasiūlymą!
Reikia:
5 kiaušinių
350 g cukraus
400 g augalinio aliejaus
250 g bananų arba obuolienės
250 g uogienės (tinka bet kokia, bet geriau tirštesnė)
100 g kukurūzų krakmolo
320 g kvietinių miltų
6 g kepimo miltelių
10 g valgomosios sodos
Bananus sutrinkite su uogiene, kad išeitų tyrė.
Sudėkite cukrų, aliejų, kiaušinius ir viską gerai permaišykite.
Įmaišykite nusijotą krakmolą, miltus, kepimo miltelius ir sodą.
Išpilkite masę į apvalią arba duonos skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.
Pyragas bus iškepęs, kai ismeigus dantų krapštuką į pyrago vidurį ir ištraukus jis liks sausas. Palikite atvėsti kambario temperatūroje apie valandą.
Evaldo patarimai:
Į tešlą galima dėti riešutų (100 g).
Į tešlą galima dėti džiovintų vaisių (reikia 100 g džiovintų vaisių valandą laiko išbrinkinti karštame vandenyje ir įdėti baigiant maišyti tešlą).
Jeigu norite šokolado skonio pyrago, galima įdėti kakavos miltelių, 50 g miltų pakeičiant 50 g kakavos miltelių.
Skanaus!
TAIP PAT SKAITYKITE: