top of page

Trupiniuotis su obuoliais


Trupiniuotis su obuoliais, vmg receptas

2-3 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 7 obuolių

  • 100 g sviesto pyragui + 30 g formai patepti

  • 80 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus pyragui + 30 g „Dansukker“ nerafinuoto

  • cukranendrių cukraus formai pabarstyti

  • 130 g miltų

  • Žiupsnelio druskos

  • Cinamono, kardamono (nebūtina)

1. Patepkite formą sviestu, pabarstykite nerafinuotu cukranendrių cukrumi. Jei naudojate – pabarstykite cinamonu arba kardamonu.

2. Nulupkite obuolius ir sutarkuokite burokine tarka. Obuolius sudėkite į formą, aplyginkite viršų.

3. Trupiniams paruošti sviestą naudokite labai šaltą, tiesiai iš šaldytuvo. Sutarkuokite sviestą, suberkite 80 g cukraus, druską ir miltus.

4. Viską sutrinkite pirštais iki smulkių kruopelyčių. Trupinius užberkite ant obuolių.

5. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 15–20 min. – viršus turi būti gražiai apskrudęs.

6. Patiekite su rutuliuku vanilinių ledų.

Naujausi įrašai

bottom of page