6-8 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 1 val.
Orkaitės t-ra 175 °C
Reikia:
Tešlai:
300 g miltų
100 g cukraus
200 g sviesto
1 šaukštelio vanilinio cukraus
druskos
Įdarui:
400 g abrikosų džemo
saujos džiovintų abrikosų
600 g varškės
3 kiaušinių
100 g cukraus
1 tarkuotos citrinos žievelės
1. Ant stalo išsijokite miltus, sutarkuokite sviestą, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską ir trinkite, kol išeis trupiniai.
2. Įdarui: varškę sutrinkite su kiaušiniais, cukrumi ir citrinos žievele.
3. Išmirkykite abrikosus. Į elektrinio smulkintuvo indą supilkite abrikosų džemą ir sudėkite mirkytus abrikosus. Sutrinkite taip, kad liktų abrikosų gabalėlių.
4. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Suberkite pusę paruoštų trupinių, supilkite džemą, paruoštą varškę ir užberkite likusius trupinius.
5. Dėkite kepti į iki 175 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 1 val.