Lengvai pagaminama soti, turtinga, jauki naminė troškintų kopūstų sriuba, kurią rekomenduojame patiekti su orkaitėje keptomis bulvytėmis ir marinuotomis voveraitėmis.
4 asmenims
Troškintų kopūstų sriubai pagaminti reikia:
1 kg kiaulienos šonkaulių
500 g raugintų kopūstų
2 morkų
2 svogūnų
½ kg bulvių
saujos marinuotų voveraičių
2 lauro lapų
kelių raudonųjų kvapniųjų pipirų
žiupsnelio kmynų
2 šaukštų cukraus
druskos, pipirų
2 l vandens
šlakelio aliejaus
1. Kopūstus užpilkite vandeniu ir dėkite troškintis ant lėtos ugnies.
2. Atskirame puode išvirkite morkas ir nuluptus svogūnus.
3. Šonkaulius pabarstykite druska bei pipirais ir šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 °C, 30 minučių.
4. Bulves išvirkite atskirai su lupenomis.
5. Apkepusius šonkauliukus supjaustykite po 2–3 šonkaulius ir sudėkite į besitroškinančius kopūstus.
6. Išvirusias morkas ir svogūnus susmulkinkite virtuviniu smulkintuvu ir įmaišykite į besitroškinančius kopūstus.
7. Įdėkite du lauro lapus, du šaukštus cukraus, raudonus kvapiuosius pipirus, kmynus, viską išmaišykite ir toliau troškinkite ant mažos ugnies.
8. Išvirias bulves sudėkite į kepimo skardą, patepkite aliejumi ir apkepkite orkaitėje, kol apskrus.
9. Po dviejų valandų troškinimo kopūstus nuimkite nuo ugnies ir palaikykite uždengę pusę valandos.
10. Patiekite su grietine, orkaitėje keptomis bulvėmis ir marinuotomis voveraitėmis.
Gardžių atradimų.