Sultingos, sočios, saldžiarūgštės, greitai paruošiamos. Troškintų brokolių salotose su pomidorais ir tofu sūriu yra visko, ką mėgstate.

Troškintų brokolių salotoms pagaminti reikia:
½ aitriosios paprikos
1 nedidelio gabaliuko imbiero
1 pomidoro
5 šakelių brokolio
1 saujos kalendrų lapelių
1 šaukšto sojų padažo
1 šaukšto medaus
1 citrinos sulčių
½ indelio umami skonio padažo
100 g ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan block“
½ stiklinės vandens
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1 saujos špinatų lapų
120 g tofu sūrio
Aitriąją papriką ir imbierą supjaustykite smulkiais kubeliais, pomidorą – griežinėliais, brokolį – smulkesniais gabalėliais, kalendrų lapelius susmulkinkite.
Pjaustytas kalendras, aitriąją papriką, imbierą, sojų padažą, medų ir citrinos sultis sumaišykite dubenėlyje. Tada įdėkite umami skonio padažo ir išmaišykite.
Keptuvėje išlydykite ekologiškus tepiuosius riebalus, įpilkite vandens. Tada sudėkite pjaustytus brokolius, įberkite druskos ir juodųjų pipirų, išmaišykite.
Lėkštėje išdėliokite pomidorų griežinėlius, troškintus brokolius ir špinatų lapus. Ant viršaus dėkite tofu sūrį, užpilkite padažo ir užberkite keletą kalendros lapelių.
Gardžių atradimų!