top of page

Triušis ir braškė



Reikia:

  • 400 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos juosmeninės dalies filė

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukštelio Provanso žolelių

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 vid. dydžio cukinijos

  • ½ citrinos sulčių

  • 1 didelio prinokusio pomidoro

  • 250 g braškių

  • Saujelės baziliko lapelių

  • 100 g majonezo

  • 100 g garbanotųjų gūžinių salotų

  • Žiupsnelio žaliųjų citrinų tarkuotos žievelės


  1. LAPINO PUOTA šviežios triušienos juosmeninės dalies filė pabarstykite druska, Provanso žolelėmis ir lengvai patepkite aliejumi. Iškepkite ant grilio arba grilinėje keptuvėje.

  2. Cukiniją supjaustykite riekelėmis, pašlakstykite citrinos sultimis.

  3. Pomidorą supjaustykite smulkiais kubeliais, taip pat supjaustykite ir pusę braškių, likusias kol kas atidėkite. Susmulkinkite baziliko lapelius ir sumaišykite su pomidoru bei supjaustytomis braškėmis. Pašlakstykite citrinos sultimis.

  4. Likusias braškes sutrinkite su majonezu, įmaišykite žaliųjų citrinų žievelę.

  5. Salotas suplėšykite, sudėliokite lėkštėje, sudėkite triušieną, cukinijų riekeles, braškių ir pomidorų salsą ir pagardinkite braškių majonezu.

Naujausi įrašai

bottom of page