Reikia:
400 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos juosmeninės dalies filė
Žiupsnelio druskos
1 šaukštelio Provanso žolelių
Aliejaus (kepti)
1 vid. dydžio cukinijos
½ citrinos sulčių
1 didelio prinokusio pomidoro
250 g braškių
Saujelės baziliko lapelių
100 g majonezo
100 g garbanotųjų gūžinių salotų
Žiupsnelio žaliųjų citrinų tarkuotos žievelės
LAPINO PUOTA šviežios triušienos juosmeninės dalies filė pabarstykite druska, Provanso žolelėmis ir lengvai patepkite aliejumi. Iškepkite ant grilio arba grilinėje keptuvėje.
Cukiniją supjaustykite riekelėmis, pašlakstykite citrinos sultimis.
Pomidorą supjaustykite smulkiais kubeliais, taip pat supjaustykite ir pusę braškių, likusias kol kas atidėkite. Susmulkinkite baziliko lapelius ir sumaišykite su pomidoru bei supjaustytomis braškėmis. Pašlakstykite citrinos sultimis.
Likusias braškes sutrinkite su majonezu, įmaišykite žaliųjų citrinų žievelę.
Salotas suplėšykite, sudėliokite lėkštėje, sudėkite triušieną, cukinijų riekeles, braškių ir pomidorų salsą ir pagardinkite braškių majonezu.