Malta triušiena ir pistacijų riešutais įdaryta kalakutienos krūtinėlė yra patiekalas, kurį valgydami čepsėsite iš malonumo. Sultingas, pilnas skonių, burnoje tirpstantis kepsnys patiks turbūt visiems, net vaikams. Pagaminti nesudėtinga, todėl tinka kasdienos pietums ar vakarienei, tačiau patiekalas gana iškilmingas, todėl tiks kiekvienai šventei. Kalėdos, Naujiesiems taip pat.
4–5 asm.
Gaminimo laikas: 2 val.
Įdarytai kalakutienai paruošti reikia:
2 svogūnų
100 g rūkyto kiaulienos kumpio
100 g buratos
200 g pistacijų branduolių
100 g špinatų
50 g sviesto
250 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos mėsos (troškinti, kepti)
½ kalakutienos filė
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
2 pakelių juodosios arbatos
3 stiklinių vandens
1. Svogūnus, rūkytą kumpį, buratą ir pistacijas susmulkinkite.
2. Špinatus apkepkite keptuvėje su sviestu apie 3 min. arba kol špinatai suminkštės.
3. Sumalkite LAPINO PUOTA šviežią triušienos mėsą, pasūdykite, berkite pipirų ir ją sumaišykite su kapotomis pistacijomis, svogūnais, rūkytu kumpiu, sūriu ir keptais špinatais.
4. Kalakutienos filė išpjaukite kaip išklotinę, iš abiejų pusių įtrinkite druska ir juodaisiais pipirais, į vidinę dalį sudėkite triušienos mėsos įdarą, susukite vyniotinį ir suriškite maistiniu siūlu, kad laikytųsi forma. Šiek tiek patepkite lydytu sviestu.
5. Juodąją arbatą užplikykite karštu vandeniu.
6. Į formą supilkite arbatą, sudėkite kalakutienos vyniotinį ir kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje 50 min. (orkaitėje apie 1 val.).
7. Iškepusį vyniotinį suvyniokite į foliją ir pailsinkite 30 min.
9. Patiekite su mėgstamomis žaliomis salotomis ar kitu garnyru.
Gardžių atradimų.