Triušienos kumpeliai su žaliųjų žirnelių šutiniu ir marinuotomis kriaušėmis yra bene geriausias pasirinkimas, kai norisi nustebinti, bet ir nepervargti stengiantis tai padaryti. Lengvai marinuotos kriaušės suteikia gaivos ir puikiai subalansuoja patiekalą.
Patiekalui pagaminti reikia:
4 vnt. užpakalinių triušio kumpelių
400 g šviežių žaliųjų žirnelių arba HEINZ konservuotų žaliųjų žirnelių.
60 g grietinėlės
300 g paukštienos sultinio
400 g jaunų bulvių
1 didelio svogūno
4 kriaušių
30 g cukraus
1 rozmarino šakelės
1 skiltelės česnako
30 g obuolių vyno acto
1 cinamono lazdelės
2 anyžiaus žvaigždučių
druskos, pipirų
aliejaus (kepti)
1. Triušienos kumpelius apkepkite iš abiejų pusių ir pabarstykite druska bei pipirais. Įdėkite rozmarino šakelę, česnako skiltelę ir užpilkite sultiniu. 30 min. troškinkite uždengę puodą, dar
20 min. troškinkite atidengę, kol sultinys beveik išgaruos.
2. Bulves nuplaukite ir pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska bei pipirais ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25 min.
3. Kriaušes nulupkite, perpjaukite per pusę. Sudėkite į puodą su actu, cukrumi, cinamono lazdele ir anyžiaus žvaigždutėmis. Užpilkite vandeniu, kad apsemtų kriaušes. Pavirkite 5 min. ir
nukelkite nuo ugnies.
4. Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepkite keptuvėje, sudėkite žirnelius ir šiek tiek patroškinkite. Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais, permaišykite ir dar šiek tiek patroškinkite.
5. Lėkštėje serviruokite šutinį, keptas bulves, kriaušes ir triušienos kumpelius.
Skanaus!