Mėgstantiesiems bulvių patiekalus šis receptas – tai tiesiog tikra bulvinio blyno bomba virtuvėje.
Laidą #Aldodidysisšou galite žiūrėti čia
Trisluoksniam bulviniam blynui iškepti reikia:
2 didelių bulvių
⅓ cukinijos
1 svogūno
1 skiltelės smulkinto česnako
1 saujelės mėgstamų žolelių (raudonėlių, čiobrelių)
2 šakelių rozmarino
2 kiaušinių
1 citrinos žievelės
2 šaukštų miltų
150 g KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos maltinio „Mėsainiams“
3–4 šaukštų OBELIŲ rapsų ir kanapių sėklų aliejaus
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI pipirų mišinio
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Padažui:
2 šaukštų grietinės arba graikiško jogurto
2 šaukštų FELIX krienų padažo „Roast“
Į vieną indą burokine tarka sutarkuokite bulves, į kitą indą – cukiniją. Į abu indus burokine tarka įtarkuokite po pusę svogūno. Į indą su cukinija įdėkite susmulkintas žoleles ir smulkintą česnaką. Į bulvių masę sudėkite rozmarino lapelius. Į abu indus įmuškite po kiaušinį ir įtarkuokite citrinos žievelės. Į bulves įberkite maltų KOTANYI pipirų mišinio, o cukiniją pabarstykite KOTANYI juodaisiais pipirais. Atskirai išmaišykite bulves ir cukinijas. Į abu indus įberkite vienodai miltų ir išmaišykite.
KITCHEN ME šviežią sausai brandintos jautienos maltinį „Mėsainiams“ apibarstykite KOTANYI druska ir juodaisiais pipirais iš abiejų pusių. Maltinį padalinkite į 2 dalis, jas suapvalinkite.
Į įkaitintą ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ rapsų ir kanapių sėklų aliejaus ir formuokite maltinio storio bulvių masės blynus, ant jų viršaus uždėkite jautieną. Ant jos – po cukinijos blyną. Bulvėms paskrudus, blynus apverskite.
FELIX krienų padažą „Roast“ sumaišykite su graikišku jogurtu.
Blynus sudėkite į VORTEX sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir kepkite 175 °C temp. apie 5 minutes. Blynus patiekite su padažu, papuoškite žolelėmis ir pabarstykite juodaisiais pipirais.
Skanaus!