Trinta morkų ir mandarinų sriuba su plėšyta kalakutiena
- 2020-01-11
- 1 min. skaitymo

Reikia:
1 kg morkų
400 g svogūnų
700 g vištienos sultinio
100 g grietinėlės
1 kg mandarinų
4 skiltelių česnako
400 g ilgai troškintos kalakutienos
Žiupsnelio cinamono
Saujelės žirnių daigų
Druskos, pipirų
Šlakelio alyvuogių aliejus
1. Morkas ir svogūnus nulupkite, supjaustykite jums patogaus dydžio gabalėliais ir kepkite puode kartu su aliejumi, druska ir pipirais. Įdėkite česnako ir nuluptus mandarinus. Pasilikite porą mandarinų, jų reikės vėliau. 2. Užpilkite vištienos sultiniu ir virkite, kol viskas suminkštės. Tada įpilkite grietinėlę, šiek tiek cinamono ir viską sutrinkite. 3. Likusius du mandarinus supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su troškintos kalakutienos gabaliukais. Pakepkite kelias minutes. Dėkite jau ant supilstytos sriubos kartu su žirnių daigais.