Ir sveikas, ir skanus, ir sotus patiekalas pietums ar vakarienei. Trinta brokolių sriuba, patiekta su tarkuoto parmezano žiupsniu patiks net ir tiems, kurie į brokolius žiūri kreivai.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Gaminimas 35 min.
4–6 asmenims
Trintų brokolių sriubai pagaminti reikia:
1 brokolio
½ l sultinio
1 ropinio svogūno
1 šaukšto sviesto
1 vištienos krūtinėlės
150 g grietinėlės
Žiupsnelio tarkuoto parmezano
druskos, pipirų
žiupsnelio šviežių čiobrelių ir bazilikų
Keptuvėje įkaitintame svieste pakepinkite smulkintą svogūną.
Užvirkite sultinį su vištienos krūtinėle. Pavirę kelias minutes sudėkite smulkintą brokolį ir keptus svogūnus. Pagardinkite druska, pipirais ir šviežiais čiobreliais. Viską pavirkite 5–7 min.
Tada paruoštą sriubą sutrinkite virtuvinio kombaino inde.
Sutrintą sriubą supilkite atgal į puodą, įpilkite grietinėlės, užvirkite.
Patiekite su virtais brokoliais, baziliko lapeliais ir parmezanu.
Gardžių atradimų.