top of page

Trijų sluoksnių varškės apkepas (Receptas)

Varškės apkepas, kuris apsimeta esąs varškės pyragas. Trisluoksnis, drėgnas ir išvaizdus, bet lengvai ir gana greitai pagaminamas. Tobulas receptas, kuris tiks įvairiomis progomis.

trijų sluoksnių varškės apkepas_receptas
VMG nuotr.

4-6 asm.


Trijų sluoksnių varškės apkepui pagaminti reikia:

  • 500 g varškės

  • 4 kiaušinių

  • 4 šaukštų cukraus

  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

  • 6 šaukštų ryžių dribsnių

  • žiupsnelio druskos

  • 2 šaukštų kakavos

  • 100 g kokosų drožlių

  • 1 mango

  • 1 morkos

  • šviežių uogų (papuošti)

  1. Dribsnius suberkite į dubenį ir užpilkite karštu vandeniu, kad apsemtų, ir uždenkite lėkštute. Išbrinks labai greitai, kol paruošite varškės masę.

  2. Varškę išplakite su kiaušiniais, cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykite ryžių dribsnius. Gerai išmaišykite ir padalinkite tešlą į tris dalis. Į vieną įmaišykite kokosų drožles, į kitą – smulkiai pjaustytą mangą bei tarkuotą morką, o į trečią – kakavos. Į kepimo popieriumi išklotą formą iš pradžių supilkite kokosų skonio sluoksnį, tuomet – mangų ir galiausiai – kakavos.

  3. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

  4. Iškepusį apkepą šiek tiek ataušinkite ir apverskite. Papuoškite šviežiomis uogomis.

Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page