Ledai – desertas, nepavaldus metų laikams. Receptas, kaip pasigaminti traškų ledų suvožtinį.
#Alfodidysiskulinarinissou laidas žiūrėkite čia
Ledų suvožtiniui pagaminti reikia:
200 g baltojo šokolado
200 g šaldytų uogų (vyšnių, aviečių ar kitų)
50 ml uogų likerio
50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
30 g kukurūzų krakmolo
400 g vanilinio plombyro
8 vnt. TALER vaflių „Prancūziški pyragėliai“
30–50 g liofilizuotų uogų miltelių
Baltąjį šokoladą ištirpinkite ant garų vonelės.
Į prikaistuvį sudėkite šaldytas uogas, įpilkite pusę likerio, suberkite DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“, viską pakaitinkite, kol uogos atšils.
Krakmolą suberkite į 50 ml vandens, supilkite likusį likerį, viską išmaišykite. Supilkite į uogų tirpalą ir pakaitinkite, kol sutirštės.
Ledus supjaustykite riekelėmis, sudėkite kiekvieną gabalėlį tarp dviejų TALER vaflių „Prancūziški pyragėliai“, panardinkite pusę suvožtinio į baltąjį šokoladą, apibarstykite liofilizuotomis uogomis. Patiekite su uogų padažu.
Skanaus!