top of page

Traškūs ledų vafliai su uogų padažu

Ledai – desertas, nepavaldus metų laikams. Receptas, kaip pasigaminti traškų ledų suvožtinį.


Alfas Ivanauskas, Alfo receptas, ledų suvožtinis

#Alfodidysiskulinarinissou laidas žiūrėkite čia


Ledų suvožtiniui pagaminti reikia:

  • 200 g baltojo šokolado

  • 200 g šaldytų uogų (vyšnių, aviečių ar kitų)

  • 50 ml uogų likerio

  • 50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 30 g kukurūzų krakmolo

  • 400 g vanilinio plombyro

  • 8 vnt. TALER vaflių „Prancūziški pyragėliai“

  • 30–50 g liofilizuotų uogų miltelių

  1. Baltąjį šokoladą ištirpinkite ant garų vonelės.

  2. Į prikaistuvį sudėkite šaldytas uogas, įpilkite pusę likerio, suberkite DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“, viską pakaitinkite, kol uogos atšils.

  3. Krakmolą suberkite į 50 ml vandens, supilkite likusį likerį, viską išmaišykite. Supilkite į uogų tirpalą ir pakaitinkite, kol sutirštės.

  4. Ledus supjaustykite riekelėmis, sudėkite kiekvieną gabalėlį tarp dviejų TALER vaflių „Prancūziški pyragėliai“, panardinkite pusę suvožtinio į baltąjį šokoladą, apibarstykite liofilizuotomis uogomis. Patiekite su uogų padažu.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page