top of page

Traškusis „burgeris“ milžinas be mėsos (Alfo receptas)

Nevalgote mėsos, bet mėgstate burgerius? Išbandykite traškaus burgerio receptą su sojų pjausniais ir traškesio suteikiančiomis korėjietiškomis morkomis. Apetitą žadinantis patiekalas!


burgeris be mėsos, Alfo Ivanausko receptas

2 porcijos

Pagaminti burgerį be mėsos reikia:

  • 1 didelio pomidoro

  • ½ mėlynojo svogūno

  • 1 saujos mėgstamų bulvių arba kukurūzų traškučių

  • 100 g TRULY IRISH raudonojo čederio sūrio

  • 4 NATURLI šaldytų sojų pjausnių

  • 2 VILNIAUS DUONA mėsainių bandelių „Burger“

  • 4 šaukštų FELIX mėsainių padažo „Hamburger sauce“

  • 2 šaukštų SKONIO LINIJA korėjietiškų morkų

  • Kelių šviežių mėgstamų salotų lapų

  • Aliejaus (kepti)

  1. Supjaustykite pomidorus storomis riekelėmis.

  2. Mėlynąjį svogūną supjaustykite žiedais.

  3. Traškučius sutrupinkite rankomis iki žirnio dydžio gabaliukų.

  4. TRULY IRISH raudonąjį čederio sūrį supjaustykite kvadratėliais.

  5. NATURLI šaldytus sojų pjausnius dėkite į keptuvę su šiek tiek aliejaus ir apkepkite iš abiejų pusių po 2 minutes. Apkepusius dėkite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 6–8 minutes.

  6. Į traškučių indą suberkite čederio sūrį ir dėkite pakepti šalia pjausnių, kol sūris išsilydys.

  7. VILNIAUS DUONA mėsainių bandeles „Burger“ perpjaukite pusiau ir apskrudinkite keptuvėje, grilyje arba orkaitėje.

  8. Apskrudintą bandelę patepkite FELIX mėsainių padažu „Hamburger sauce“, dėkite salotų lapus, svogūnus, pomidorus, pjausnį, traškučių sūrį, antrą pjausnį, SKONIO LINIJA korėjietiškas morkas ir uždenkite bandelės viršūnėle patepta padažu.


ALFO PATARIMAI:

· Vietoj salotų lapų galite naudoti gražgarstes.

· Pjausnius galite išsikepti ir namuose, o grilyje tik pašildyti.

· Korėjietiškos morkos „burgeriui“ suteikia traškumo, šlapumo ir papildomo skonio dėl savo marinato, todėl papildo tiek padažą, tiek paplotėlį ir sujungia viską į vieną.

· Šiame mėsainyje man labiausiai tinka būtent šis airiškas puskietis TRULY IRISH raudonasis čederio sūris, nes jis kremiškas, turi švelnų poskonį, išsilydęs nebūna guminis ir kartu su traškučiais sudaro nepakartojamą kombinaciją. Be to, jame nenaudojami jokie dažikliai bei skonio stiprikliai.

· Stenkitės viską paruošti tokiu eiliškumu, kad niekas neatšaltų ir bandelės išliktų šiltos bei traškios.

· Kartais nebijokite eksperimentuoti ir šis „burgeris“ yra puikus būdas atrasti naujus augalinius skonius.

· Pagaminkite jį ne tik sau ir nepamirškite nufotografuoti ir įkelti į savo „Instagram“ ar „Facebook“ paskyrą.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page