Morkų ir jų salotų mėgėjai, sukluskite. Traškus, šiek tiek kiniškas, turtingas skonių patiekalas, kurio recepto prašys kiekvienas jo paragavęs. Labai lengvas ir greitas receptas.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia.
4 asm.
Traškioms morkų salotoms pagaminti reikia:
3 didelių morkų
1 mažos cukinijos
Pusės kaliaropės
2 šaukštų sezamų sėklų
1 šaukšto aguonų
Pusės šaukštelio maltos kalendros
1 šaukšto DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
3–4 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo
1 šaukštelio sezamų aliejaus
4 šaukštų baltojo vyno arba obuolių acto
Žiupsnelio citrinos žievelės
Žiupsnelio apelsino žievelės
2 česnako skiltelių
Pusės šaukštelio tarkuoto imbiero
2–3 šaukštų aliejaus
YAKI NORI džiovintų jūros dumblių lapų
Sutarkuokite arba supjaustykite plonomis juostelėmis morką, cukiniją, kaliaropę. Ir lengvais judesiais išmasažuokite (sumaišykite) daržoves.
Į keptuvę pilkite aliejų, berkite sezamų sėklas, aguonas, kalendrą, DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“ ir viską pakaitinkite, kol pradės putoti. Tada supilkite KIKKOMAN sojų padažą ir pavirkite keletą sekundžių, tada pilkite sezamų aliejų ir actą. Viskam suputojus nuimkite nuo ugnies.
Įtarkuokite citrinos, apelsino žievelės, česnako ir imbiero.
Į dubenį sudėkite daržoves, apipilkite padažu ir kruopščiai sumaišykite.
Įkarpykite YAKI NORI džiovintų jūros dumblių lapų ir išmaišykite.
ALFO PATARIMAI:
· Šias salotas galite valgyti iškart arba sudėti į indelį ir laikyti šaldytuve.
· Jei neturite kaliaropės arba cukinijos, šias salotas galite gaminti tik iš morkų.
· Šias salotas tinka gardinti įvairiausiais riešutais.
Skanaus!