Traškus varškės tinginys su apelsinais (Receptas)
- eglerace
- prieš 6 dienas
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: prieš 18 valandų
Nuo ko pradedate planuoti Velykų vaišes? Užkandžių, o gal užtepėlių margučiams? Kepsnio, o gal mielinio pyrago? Kad ir kokie yra jūsų šventiniai įpročiai, šį nerealaus skonio (ir grožio!) traškų, bet kartu švelnų ir kreminį varškės tinginį su apelsinais, tradicinės velykinės „paschos“ pusbrolį, į saldaus stalo repertuarą įtraukite jau dabar.
Jeigu norite, kad tinginys būtų tvirtas ir kietas, šaldykite šaldytuvo šaldiklyje, jeigu norite minkštesnio, prieš patiekdami palaikykite kambario temperatūroje.

Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
8 asm.
Gaminimo laikas: apie 2 val.
Tinginiui su apelsinais pagaminti reikia:
500 g ROKIŠKIO varškės „Naminė“ (arba ROKIŠKIO varškės be laktozės)
200 g sutirštinto pieno
2 apelsinų žievelių
16 g DR. OETKER vanilinio cukraus
½ citrinos sulčių
100 g tirpinto sviesto
15 g želatinos tirpintos vandenyje
2½ pakelio GAIDELIS pusrytainių su morkomis ir cinamonu „7 grūdai“
1 apelsino
1 saujos šviežių mėtų
Žiupsnelio miltelinio cukraus
1. ROKIŠKIO varškę „Naminė“ sutrinkite trintuvu ir įmaišykite sutirštintą pieną.
2. Įtarkuokite apelsinų žieveles, suberkite DR. OETKER vanilinį cukrų, įspauskite citrinos sulčių. Maišydami supilkite sviestą ir vandenyje tirpintą želatiną.
3. GAIDELIS pusrytainius su morkomis ir cinamonu „7 grūdai“ sutrupinkite rankomis ir suberkite į varškės kremą, viską gerai išmaišykite.
4. Dėkite į formą ir palikite šaldytuve (šaldiklyje) sustingti.
5. Sustingusį tinginį patiekite su apelsino skiltelėmis, puoškite šviežiais mėtų lapeliais ir milteliniu cukrumi.
Gardžių atradimų.