Kas nemėgsta čeburekų ar kibinų, pakelkite rankas. Jeigu tokių ir atsirastų, tai pagal Alfo receptą ruoštų traškių mini čeburėkų-kibinų pagundai neatsispirtų niekas. Traškūs išorėje, sultingi viduje, patogūs valgyti ir... neatsivalgomi. Išbandykite receptą, kuris keliaus iš kartos į kartą.
Čeburekų-kibinų tešlai paruošti reikia:
2 stiklinių miltų
Žiupsnelio KOTANYI muskato
Žiupsnelio KOTANYI kalendros
3–4 šaukštų OBELIŲ rapsų aliejaus (tešlai)
Žiupsnelio KOTANYI druskos
1 stiklinės karšto vandens
OBELIŲ rapsų aliejaus (kepimui)
1. Į dubenį suberkite miltus, KOTANYI muskatą, kalendrą ir druską, pilkite OBELIŲ rapsų aliejaus
ir karšto vandens. Viską išmaišykite. Kai tešla pravės minkykite rankomis.
2. Tešlą palikite apie 30 min. subręsti, suvynioję į skepetaitę ar įdėję į užspaudžiamą maišelį.
3. Ant lentelės berkite miltų, formuokite rankomis mažus blynelius iš tešlos, iškočiokite juos
kočėlu. Į tešlos vidurį dėkite įdaro (maždaug apie šaukštą). Užspauskite tešlos kraštelius,
formuodami čebureką. Galite kraštelius užspausti šakute.
4. Į keptuvę pilkite aliejų, jį įkaitinkite ir dėkite kepti čeburekus iš abiejų pusių. Išėmus juos
sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.
Paukštienos ir grybų įdarui paruošti reikia:
6–8 pievagrybių
1 vidutinio svogūno
250 g kalakutienos
3–4 šaukštų OBELIŲ rapsų aliejaus
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
1 saujos kalendrų lapelių
Žiupsnelio KOTANYI Kajeno paprikos
1–2 skiltelių česnako
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio kmynų
1–2 šaukštų grietinės
1. Pievagrybius supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūnus galite pjaustyti ir stambiau,
kalakutieną supjaustykite kubeliais.
2. Į ZYLE keptuvę suberkite pievagrybius, svogūnus ir kalakutieną, įpilkite OBELIŲ rapsų aliejaus, berkite KOTANYI juodųjų pipirų. Ir kepinkite ant didelės kaitros, kad įdaras nesitroškintų, o apkeptų.
3. Prieš baigiant kepti berkite KOTANYI Kajeno paprikos, įtarkuokite česnako, suberkite kapotas
kalendras. Išjunkite kaitrą, suberkite KOTANYI druską, kmynus ir išmaišykite.
4. Įdarą atvėsinkite, sudėkite grietinę ir išmaišykite.
PATARIMAI:
1. Kalakutieną galite keisti vištiena ar triušiena.
2. Galite įdėti mėgstamų daržovių: saliero, morkos. Tik tuomet ilgiau pakepinkite.
3. Vietoj grietinės galite naudoti varškės kremą.
Skanaus.