Jeigu dar neragavote bulvinių blynų, patiektų su arbūzo ir krevečių salotomis, šis derinys gali skambėti keistokai. Tačiau kartą paragavę ragausite vėl ir vėl. Tobulas skonių, tekstūrų ir skirtingų stichijų balansas.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
4 asm.
Bulviniams blynams su krevečių ir arbūzo salotomis pagaminti reikia:
5–6 vidutinio dydžio miltingų bulvių
1 nedidelio svogūno
1 skiltelės česnako
1 kiaušinio
1 šaukštelio džiovintų mairūnų
1 šaukštelio druskos
Žiupsnelio KOTANYI aitriosios paprikos dribsnių
Aliejaus (kepti)
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Mėtų lapelių ir mėgstamų daigų (papuošti)
SALOTOMS:
1 mažos aitriosios paprikos
1 ryšelio mėtų
1 žaliosios citrinos sulčių
1 žaliosios citrinos tarkuotos žievelės
400 g nuvalyto arbūzo
400 g virtų krevečių
Šlakelio avokadų aliejaus
Žiupsnelio druskos
1. Bulves sutarkuokite burokine tarka. Palikite masę 5–7 min., kad nusistovėtų skystis ir jį nupilkite. Sutarkuokite svogūną ir česnaką smulkesne tarka. Sumaišykite kartu su bulvėmis.
2. Įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir mairūnus, viską išmaišykite.
3. Stipriai įkaitinkite mažą keptuvę, įpilkite aliejaus, sumažinkite kaitrą ir šaukštu dėkite tešlą. Kepkite blynelius įkaitintame aliejuje.
4. Iškepusius blynelius trumpam padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.
5. Salotoms susmulkinkite aitriąją papriką, mėtas, sumaišykite su žaliosios citrinos sultimis, druska ir žievele. Gautą marinatą sumaišykite su arbūzo gabaliukais ir krevetėmis, pagardinkite avokadų aliejumi, užbarstykite KOTANYI aitriosios paprikos dribsnių.
6. Bulvinius blynus patiekite su krevečių salotomis. Berkite juodųjų pipirų, papuoškite mėtų lapeliais ir įvairiais daigais.
Skanaus.