Skanios salotos yra šviežios, gaivios, traškios. Šios kaip tik tokios, tik dar traškesnės nei galėtumėte tikėtis.
2 asm.
Traškioms salotoms paruošti reikia:
300 g žaliųjų žirnelių ankščių
1 kaliaropės
2–3 morkų
1 brokolio
2–3 trumpavaisių agurkų
50 ml alyvuogių aliejaus
20–30 ml citrinų sulčių
Žiupsnelio druskos
Mėgstamų prieskoninių žolelių (pagal skonį)
Paruoškite verdančio ir ledinio vandens. Žaliųjų žirnelių ankštis užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 1–2 min. tol, kol jų spalva taps skaisčiai žalia. Tuomet greitai apliekite jas lediniu vandeniu.
Likusias daržoves nuplaukite, nulupkite, supjaustykite plonais šiaudeliais. Viską sumaišykite, pagardinkite aliejumi, druska ir citrinos sultimis.
Patiekite salotas užbarstę granolos. Pagal skonį įdėkite prieskoninių žolelių.
Granolai pagaminti reikia:
50 g moliūgų sėklų
50 g saulėgrąžų sėklų
50 g migdolų
50 g sezamų sėklų
50 g linų sėmenų
1 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
25 ml sojų padažo
25 ml OBELIŲ rapsų aliejaus su moliūgų sėklų aliejumi ir vitaminu D
25 ml balzaminio acto
30 g DANSUKKER auksaspalvio sirupo
1 šaukštelio česnakų granulių
1 šaukštelio malto kumino
1 šaukštelio maltos kalendros
Suberkite moliūgų sėklas, saulėgrąžas, smulkintus migdolus, sezamų sėklas, linų sėmenis bei aitriųjų paprikų dribsnius į didelę keptuvę. Pakaitinkite, kol moliūgų sėklos pradės „šokinėti“. Tuomet apšlakstykite sojų padažu, OBELIŲ rapsų aliejumi su moliūgų sėklų aliejumi ir vitaminu D, balzaminiu actu, pilkite DANSUKKER auksaspalvį sirupą, suberkite česnakų granules, kuminą ir kalendrą. Išmaišykite ir pakaitinkite 1–2 min. Išberkite mišinį ant kepimo popieriaus ir atvėsinkite, kelis kartus išmaišydami.
Skanaus.