Kai jau atrodo, kad atsivalgėte salotų, Alfas nustebina netikėtu, bet ypatingai skaniu salotų
receptu, kuriame skaniai sudera traškumas, uogų gaivumas ir neatsiragaujamų skonių derinys.
Video receptą žiūrėkite čia
1–2 asm.
Gaminimo laikas: 20 min.
Traškioms kukurūzų ir avokadų salotoms su sūriu paruošti reikia:
4–5 romaninės salotos lapų
1 sunokusio avokado
1 virtos kukurūzo burbuolės
3 šaukštų majonezo.
1 nedidelio mėlynojo svogūno
1 saujelės vyšninių pomidorų
1 saujos šilauogių
2–3 aitriųjų marinuotų paprikų
2 šaukštų aitriųjų paprikų marinato
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio žaliosios citrinos sulčių
1 saujos traškučių su sūriu.
Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių su druska
1 saujelės kalendrų šakelių
1. Romaninės salotos lapus supjaustykite šiaudeliais ir dėkite į lėkštę.
2. Avokadą susmulkinkite, išskobkite ir sudėkite ant salotų lapų.
3. Virtas kukurūzų burbuoles nupjaukite nuo kietosios dalies ir sudėkite į lėkštę.
4. Majonezą sudėliokite krūvelėmis.
5. Svogūną supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite lėkštėje kartu su per pusę perpjautais
vyšniniais pomidorais. Berkite šilauogių.
6. Aitriąsias marinuotas paprikas susmulkinkite ir sudėkite į lėkštę.
7. Aitriųjų marinuotų paprikų marinatą sumaišykite su alyvuogių aliejumi,
sultimis ir apšlakstykite salotas.
8. Traškučius su sūriu patraiškykite rankomis ir dėliokite ant salotų.
9. Viską pagardinkite aitriųjų paprikų dribsniais su druska ir papuoškite
kalendrų šakelėmis.
Skanaus.