Pagaliau atėjo grybų sezonas! O tam, kad jis šį kartą būtų dar skanesnis, Alfas atskleis, kaip
pasigaminti neatsivalgomą patiekalą su traškiomis bulvėmis.
Video receptą žiūrėkite čia
2–3 asm.
Gaminimo laikas: apie 20 min.
Traškioms keptoms bulvėms su baravykų padažu pagaminti reikia:
2 svogūnų
3 skiltelių česnako
170 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
3–4 virtų bulvių
2 baravykų
½ stiklinės VORUTA nealkoholinio baltojo vaisių ir (ar) uogų vyno
1 stiklinės SUKČIUS natūralaus jautienos sultinio
100 ml grietinėlės
1–2 šaukštų RAMBYNO tepamo sūrelio su baravykais
Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
4–5 SPILVA marinuotų agurkėlių
1 saujelės šviežių prieskoninių žolelių
Žiupsnelio KOTANYI šviežiai grūstų juodųjų pipirų
GUBERNIJA tamsios ruginės duonos giros (patiekimui)
1. Svogūnus ir česnako skilteles susmulkinkite.
2. ZYLE keptuvėje išlydykite 70 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto.
3. Sviestui išsilydžius sudėkite smulkintus svogūnus ir kepkite 3–4 min., kol svogūnai
suminkštės. Dėkite 2 smulkintas česnako skilteles ir pakepkite dar 1–2 min.
4. Virtas bulves pjaukite per pusę. Baravykus supjaustykite griežinėliais, kotelius
susmulkinkite.
5. Iškepusius svogūnus su česnakais perdėkite į prikaistuvį. Toje pačioje keptuvėje,
kurioje kepė svogūnai, išlydykite 20 g sviesto ir apkepkite smulkintus grybų kotelius.
6. Supilkite #VORUTA nealkoholinį baltąjį vaisių ir (ar) uogų vyną, patroškinkite apie
2–3 min. Išgaravus vynui supilkite pusę kiekio #SUKČIUS natūralaus jautienos
sultinio ir užvirkite.
7. Į prikaistuvį su kepintais svogūnais supilkite grietinėlę ir sudėkite #RAMBYNO
tepamą sūrelį su baravykais. Dėkite kepintus baravykus su sultiniu ir supilkite likusį
jautienos sultinį. Gerai išmaišykite ir užvirkite. Pavirkite apie 1–2 min.
8. Į keptuvę sudėkite pusę kiekio likusio sviesto ir sudėkite per pusę perpjautas virtas
bulves. Kepkite iš visų pusių po 4–5 min., kol gražiai apskrus.
9. Rankiniu ZYLE trintuvu sutrinkite grybų ir svogūnų padažą iki vientisos masės.
10. Į kitą keptuvę sudėkite likusį sviesta ir jame kepinkite pjaustytus baravykus po 2 min.
iš abiejų pusių. Pagardinkite smulkinta skiltele česnako ir KOTANYI druskos ir pipirų
mišiniu. Juo taip pat pagardinkite kepamas bulves.
11. Į lėkštę pilkite 2–3 samčius padažo, ant viršaus dėliokite apkeptas bulves, baravykus.
12. Apibarstykite smulkintais SPILVA marinuotais agurkėliais, papuoškite šviežiomis
prieskoninėmis žolelėmis ir viską pagardinkite KOTANYI šviežiai grūstais pipirais.
13. Patiekite su nealkoholiniu vynu arba #GUBERNIJA tamsia rugine duonos gira.
Gardžių atradimų.