Nedažnai valgote brokolį? Išbandę šį salotų receptą, brokolį atrasite iš naujo.
Laidą #Alfsvienasnamuose žiūrėkite čia
4 asm.
Traškioms brokolių ir morkų salotoms pagaminti reikia:
1 nedidelio brokolio
2 vidutinių AUGA morkų
4–5 šaukštų KIKKOMAN terijakio padažo
2–3 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo
1 šaukšto DANSUKKER šviesiojo sirupo
¼ žaliosios citrinos
2 česnako skiltelių
Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros
3–4 šaukštų OBELIŲ rapsų ir kanapių aliejaus
Keleto svogūnų laiškų
1. Brokolį užpilkite karštu vandeniu ir šiek tiek palaikykite apie 2 min.
2. ZYLE daržovių pjaustykle supjaustykite morką šiaudeliais. Pilkite terijakio padažą, išmaišykite ir šiek tiek palikite pastovėti.
3. Brokolio žiedynus nupjaustykite ir berkite į dubenį su morkomis.
4. Į kitą dubenėlį pilkite sojų padažą, šviesųjį sirupą, aliejų, įspauskite citrinos sulčių, įtarkuokite česnaką, berkite kalendrą ir viską išmaišykite.
5. Į salotas suberkite smulkintus svogūnų laiškus, pilkite paruoštą padažą ir viską išmaišykite.
ALFO PATARIMAI:
· Skaniausios salotos bus, jei paruošus dar jas palaikysite 10 min.
· Jei mėgstate aštriau, galite įdėti aitriųjų paprikų.
· Į salotas labai tiktų įberti sezamų sėklų arba mėgstamų riešutų.
Skanaus!