Tradicinės lazanijos receptas yra tarsi kulinarinė greitoji, kuri ypač gelbsti situacijose, kai reikia greitai, nesudėtingai, skaniai, sočiai ir daug. Šio patiekalo užteks visai šeimai vakarienei arba pietums.

Lazanijai pagaminti reikia:
500 g maltos jautienos
1 svogūno
2 skiltelių česnako
2 šaukštų pomidorų pastos
800 g konservuotų smulkintų pomidorų
½ šaukštelio džiovintų raudonėlių
12–15 vnt. lazanijos lakštų (priklauso nuo indo dydžio ir formos)
600 g mocarelos
100 g kietojo sūrio
šviežių bazilikų (papuošti)
druskos, juodųjų pipirų
šlakelio aliejaus
1. Į gilią keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir apkepkite maltą jautieną. Kai išgaruos vanduo, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnakus ir raudonėlius.
2. Supilkite konservuotus pomidorus ir pomidorų pastą, sumažinkite kaitrą ir uždengę troškinkite 30–45 min. Pagardinkite druska ir pipirais.
3. Sutarkuokite abu sūrius ir sumaišykite.
4. Gilią kepimo formą apšlakstykite aliejumi ir išdėliokite vieną sluoksnį makaronų lakštų.
5. Uždėkite paruošto mėsos įdaro ir apibarstykite sūrio mišiniu.
6. Sudėkite antrą sluoksnį makaronų lakštų, mėsos įdaro ir sūrio, taip užpildykite visą kepimo formą. Ant viršaus supilkite likusį padažą.
7.Uždenkite maistine folija ir kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Baigdami kepti foliją nuimkite ir leiskite lazanijai apskrusti. Papuoškite šviežiais bazilikais.
Gardžių atradimų!