8–10 asm
gaminimas 30 min.
kepimas 60 min.
Tradicinei bobai iškepti reikia:
50 ml citrinos sulčių
50 g geltonųjų razinų
50 g apelsinų cukatų
50 ml romo
40 g mielių
250 ml pieno
100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
8 trynių
20 g DANSUKKER vanilinio cukraus
1 citrinos nutarkuotos žievelės
Žiupsnelio druskos
500 g miltų
120 g sviesto
Sviesto (formai patepti)
Glajui:
120 g DANSUKKER cukraus
miltelių
1 kiaušinio baltymo
1–2 šaukštų citrinos sulčių
1. Užmerkite razinas ir cukatas citrinų sulčių ir romo mišinyje.
2. Mieles sumaišykite su šaukšteliu cukraus, 3 šaukštais miltų ir pašildytu pienu. Palikite šiltoje vietoje, kad mielės suaktyvėtų.
3. Sviestą ištirpinkite.
4. Trynius išplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ ir vaniliniu cukrumi su natūralia vanile iki tiršto šviesaus kremo.
5. Į dubenį persijokite miltus, suberkite druską, padarykite duobutę. Į ją supilkite trynių masę, mieles, romą nuo razinų ir cukatų, pradėkite minkyti. Palaipsniui pilkite sviestą. Suberkite citrinos žievelę, razinas ir cukatas. Minkykite tešlą, kol taps glotni ir blizganti. Palikite augti maždaug 40 min.
6. 2 kepimo formas patepkite sviestu, sudėkite tešlą, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje, kad kiltų. Virtuvėje neturi būti skersvėjų. Bobų apimtys turi padvigubėti.
7. Kepkite maždaug valandą iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje. Jeigu viršus labai greitai apkeps, galima apdengti aliuminio folija.
8. Bobas aušinkite formose.
9. Glajui pradėkite plakti kiaušinio baltymą, palaipsniui berkite persijotus cukraus miltelius. Plakite iki purios konsistencijos. Atsižvelgdami į konsistenciją, dar įpilkite citrinos sulčių – glajus turi būti tirštas, bet dar tekantis.
10. Bobą puoškite glajumi.
Skanaus.