Omletas – visada geras pusryčių pasirinkimas, bet pabandykite patiekti jį įdomiau, patogiau, įtaigiau ir gal net skaniau. Tortilijų omleto keksiukai su grybais akimirksniu dings nuo pusryčių ar pavakarių stalo. Be to, šiuos sočius „pyragėlius“ patogu įsidėti į priešpiečių dėžutę, kad ir ką ruošiatės veikti: eiti į darbą, į žygį ar susitikimą parke su drauge.
Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
4 asm.
Gaminimo laikas: 30 min.
Tortilijų omleto keksiukams pagaminti reikia:
1 nedidelio svogūno
1 nedidelio „Portobello“ grybo (arba kelių pievagrybių)
200 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos juostelių
30 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
4 nedidelių tortilijų
2–3 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo
5 kiaušinių
2 šaukštų ŽEMAITIJOS natūralios grietinės
1 šaukšto KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezo „Premium“
Keleto šviežių kalendrų šakelių
Keleto riekelių RAMBYNO lydyto pjaustyto sūrio
50 g DŽIUGAS MIX tarkuotų sūrių mišinio makaronams
120 g GERMANTAS puskiečio sūrio „Gouda“
Geriausias laikas yra dabar! Kodėl? Rinkis augalinį maistą ir sužinok – www.choosenow.eu
Svogūną supjaustykite kubeliais, grybą – didesniais gabalėliais.
LAPINO PUOTA triušienos mėsos juosteles supjaustykite gabaliukais.
Į keptuvę sudėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, svogūnus, triušieną ir grybus. Viską apkepinkite. Pagardinkite KOTANYI ketverių pipirų mišiniu.
Tortilijas supjaustykite gabaliukais.
Į keptuvę įpilkite KIKKOMAN sojų padažo, suberkite tortilijas, išmaišykite ir toliau kepinkite.
Į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite sojų padažo. Gerai išplakite šluotele. Sudėkite ŽEMAITIJOS natūralią grietinę, KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezą „Premium“. Viską išplakite.
Kalendrų šakeles sukapokite ir suberkite į kiaušinių plakinį, išmaišykite.
Į kepimo formeles dėkite triušienos mišinio, plėšyto RAMBYNO lydyto pjaustyto sūrio, įberkite DŽIUGAS MIX tarkuotų sūrių mišinio makaronams, dėkite plėšyto GERMANTAS puskiečio sūrio „Gouda“ ir dar keptų tortilijų ir triušienos, užpilkite viską kiaušinių plakiniu.
Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 15–20 min., kol išsipūs, gražiai apskrus ir viduje nebus skysti.
Daugiau gardžių ir sveikatai palankių patiekalų receptų rasite naujoje Alfo Ivanausko ir Pauliaus Ratkevičiaus knygoje NORIU VALGYTI SVEIKAI, BET SKANIAI.
Knygą už geriausią kainą galite įsigyti čia👇
Gardžių atradimų.