4 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 15 min.
Orkaitės t-ra 210 °C
Reikia:
300 g vištienos filė
1 pakelio prieskonių vištienai
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
8 mini tortilijų
100 g ementalio
1 žaliosios citrinos
50 g špinatų
50 g kukurūzų
1 avokado
1 raudonojo svogūno
120 g braškių
5-6 šakelių kalendrų
5-6 laiškinio česnako laiškų
1 indelio kreminio sūrelio „Philadelphia“ (su žolelėmis arba natūralaus)
Grietinės patiekti
1. Supjaustykite vištiena nedideliais gabaliukais, pašlakstykite aliejumi ir suberkite prieskonius. Permaišykite, sudėkite į skardelę ir kepkite įkaitintoje iki 210 °C orkaitėje apie 15 min.
2. Mini tortilijas sudėliokite ant skardos, užberkite tarkuoto sūrio ir šiek tiek tarkuotos žaliosios citrinos žievelės ir šaukite į orkaitę, kol išsilydys sūris.
3. Špinatus sumaišykite su kukurūzais, susmulkintu avokadu, smulkiai pjaustytu raudonuoju svogūnu, kalendromis, laiškiniais česnakais. Viską pasūdykite. Suberkite braškių griežinėlius.
4. Ant pakeptų tortilijų užtepkite „Philadelphia“ sūrelio, sudėkite įdarą, taip pat vištienos gabaliukus. Patiekite su grietine.
Skanaus!