Paskutinė vasaros savaitė yra lyg tarpinė stotelė, kurioje turi išlipti, kad įsėstum į kitą traukinį. Vieni persėdimo laukia ramiausiai dairydamiesi pro langus ir gerdami jau nebe tokius dosnius saulės spindulius, kiti trepsi kojomis ir taupydami laiką į telefono atmintį įsivedinėja priminimus apie tai, ką būtinai reikės padaryti vos tik išlipus.
Portalas vmgonline.lt ir mėgavosi, ir planavo. Buvo ir desertų, ir atsargų ruošimo pamokėlių, ir laiko atradimams. Ką labiausiai skaitėte šią savaitę?
„Visada sakau, kad gyvenimas būtų labai liūdnas, jeigu tektų gerti kavą vienai. Yra žmonių, kurie vieni negeria vyno ar kitų tauriųjų gėrimų, o aš užaugau kultūroje, kurioje kaip tik kava geriama kompanijoje, bendraujant. Etiopai, kai atsikelia, sukviečia kaimynus, kad išgertų kavos kartu. – vmgonline.lt komandai pasakojo Eskedar, garsiausia etiopė Lietuvoje. Apie kavą, etiopų ir lietuvių pusryčių skirtumus skaitykite ČIA
Socialiniai tinklai tiesiog „plyšta" nuo gausaus pomidorų derliaus nuotraukų ir klausimų, ką su jais dabar daryti. Svarbiausia, darykite! Valgykite žalius, pjaustykite į salotas, kepkite, virkite, troškinkite, grilinkite. Ši daržovė, kuri iš tikrųjų yra uoga – be galo universali!
Nežinote, ką daryti? Tuomet pravers: 14 receptų, kuriuose pomidorai „žydi": nuo pyragų iki uogienių
Pilnas ir spalvotas užkandžių dubuo – ne naujokas kulinarijos pasaulyje, tačiau unikalus tuo, kad jo populiarumo reitingas laikui bėgant nė kiek nekrenta. Budos dubenėlis turi savas ne tik paruošimo, bet ir valgymo taisykles. Kokios jos? Skaitykite ČIA.
Ir, žinoma, desertas. Mažiau nuodėmingas, bet visgi pats tikriausias šokoladinis pudingas. Ispaninio šalavijo sėklos vadinamos supermaistu, o tai, ką jums siūlome, yra įrodymas, kad ir desertas gali būti supermaistas! „Chia“ pudingas su keptomis slyvomis! Receptą rasite ČIA
Šią savaitę buvo parodyta paskutinė vasaros sezono laidos ALFAS VIENAS GAMTOJE serija. Bet nėra to blogo, kas nesibaigtų geruoju: nuo rugsėjo 7 dienos prasideda naujas „Alfo didžiojo kulinariniame šou“ sezonas! Sekite naujienas ir junkitės prie naujų iššūkių ir atradimų.
Paskutinėse laidose Alfas gamino žuvies iešmelius su cukinijomis žuvies mėgėjams ir rudeniu kvepiantį obuolių čatnį, žiedinio kopūsto „steiką" ir gardžiausius „hotdog’ų“ konkurentus – dešreles tortilijose. Iki susitikimo naujame sezone!
Iki skanaus!