top of page

TOP 7: „Oktoberfest“ alaus rūšys



Tradicinis „Oktoberfest“ alus yra pilstomas tik tose daryklose, kurios yra Miuncheno zonoje. Kitur esančios daryklos turi sukurti specialiai festivaliui skirtą ir jo vardu pavadintą alų ir tik tuomet gali jį tiekti „Oktoberfest“ metu.

Festivalyje geriamas alus yra gaminamas pavasarį ir skirtas vartoti vasarą. Istoriškai „Oktoberfest“ alus yra per vasarą nesuvartoto alaus pabaigtuvės. Auksinis gėrimas yra stiprus, apie 6 % alkoholio tūrio, vadinamas Kovo alumi (vok. Märzen). Festivalyje taip pat yra šviežio iš javų arba apynių pagaminto alaus, kuris brandinamas pakankamai ilgai – nuo trijų iki keturių mėnesių. Toks alus yra sodrios gintaro spalvos nuo 5 % iki 6,2 % alkoholio tūrio.

Šiemet didžiausiame alaus festivalyje buvo galima paragauti šešių daryklų daugiau kaip 30 rūšių Bavariško alaus.

TOP 7 ALAUS RŪŠYS „OKTOBERFEST“:

1. „Ayinger Oktoberfest-Märzen“ Gintaro spalvos, tradicinio Bavariško sodraus šviesaus alaus skonis su saldžiu akcentu. Aštrokas sausas poskonis, persipynęs su švelniu apynių aromatu.

2. „Beck’s Oktoberfest“ Rausvo gintaro spalvos alus kiek saldaus salyklo skonio. Aiškaus skonio, turintis mažiau poskonių nei kiti „Oktoberfest“ alūs.

3. „Paulaner Oktoberfest-Märzen“ Rausvo gintaro spalvos, sodraus skonio, saldus su vaisių akcentais.

4. „Pete’s Oktoberfest“ Šviesaus gintaro spalvos, sodrus šviesusis alus su karameliniais akcentais. Persipynęs su daugybe skonių gali būti įvairiai interpretuojamas tiek uostant, tiek ragaujant.

5. „Samuel Adams OctberFest“ Keturių salyklų gilaus skonio gintarinis alus. Ryškus skonis subalansuotas su tauriai švelniu poskoniu.

6. „Spaten“ Tai pirmosios „Oktoberfest“ festivaliui alų gaminančios daryklos produktas. Įpiltas į bokalą jis išblyškęs – daugiau auksinės nei gintaro spalvos.

7. „Weihenstephaner Festbier“ Auksinis, stipriai putojantis šviesusis alus. Turtingo skonio, nestiprus, lengvas ir atgaivinantis.

(Michal Kulesza nuotr.)

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Naujausi įrašai

bottom of page