Dėkui Dievui, per Naujuosius nėra tradicijos, įpareigojančios kepti fazaną ar patiekti paršiuką (visgi užsigeidę fazano, restoranų, siūlančių Naujųjų metų vakarienes, sąrašą rasite ČIA). Tam, kad nustebintumėte savo svečius ir paliktumėte neprilygstamą įspūdį bei IKONIŠKAI užvertumėte praėjusių metų duris, daug nereikia. Fazaniškai nuteikti gali ir morengai su pasifloromis bei ugniniai kokteiliai.
Morengai su pasifloromis ir mangais (4 asmenims)
Jums reikės:
Morengams: 3 kiaušinių baltymų, 85 g „Dansukker“ ekologiško cukraus, 85 g „Dansukker“ miltelinio cukraus, ½ šaukšto baltojo vyno acto, ½ šaukšto krakmolo, 1 šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile.
Papuošti: 4–6 pasiflorų, 1–2 mangų, 125 g aviečių, mėtų lapelių.
Persijokite miltelinį cukrų ir krakmolą.
Lengvai paplakite baltymus, nuolatos plakdami mažomis porcijomis suberkite cukrų. Žiūrėkite, kad kiekviena cukraus porcija ištirptų baltymuose. Išplakta masė turi būti glotni, blizgi ir išlaikanti formą.
Suberkite miltelinį cukrų ir krakmolą, išmaišykite mentele, supilkite baltojo vyno actą, išmaišykite.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Ant kepimo formoje patiesto kepimo popieriaus suformuokite nedidelius morengų apskritimus ir dėkite į įkaitintą orkaitę.
Nedelsdami sumažinkite temperatūrą iki 110 °C ir kepkite apie 15–20 min. Iškepusius morengus aušinkite ant popieriaus.
Pasifloras perpjaukite pusiau, išimkite minkštimą ir uždėkite ant morengų.
Išdėliokite pjaustytus mangus, apibarstykite mėtomis ir avietėmis.
Vyne mirkytos keptos kriaušės (4 asmenims)
Jums reikės: 4–6 didelių kriaušių, 700 ml saldaus vyno, 50 g šalto sviesto, 80 g miltų, kelių šaukštų „Dansukker“ ekologiško cukraus, žiupsnelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile, 150 g šviežių uogų.
Kriaušes supjaustykite ir mirkykite vyne apie 12 val.
Po to nusausinkite ir sudėkite į kepimo formą.
Paruoškite trupinius: šaltą sviestą sutrinkite su miltais, cukrumi ir vanile.
Paruoštais trupiniais apibarstykite kriaušes ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Patiekite apibarstę uogomis.
Kokteilis „Kruvinoji Merė japonė“
Jums reikės: 130 ml pomidorų sulčių, 50 g degtinės, 2 g vasabio krienų, žiupsnelio druskos, ledukų, vyšninio pomidoriuko, kornišonų, salotų lapų (papuošti).
Visus ingredientus su ledukais suplakite ir supilkite į aukštą taurę. Papuoškite daržovių vėrinuku.
Kokteilis „Avietinis prisilietimas“
Jums reikės: 50 ml aviečių likerio, 50 ml auksinės tekilos, 50 ml aviečių tyrės (arba šaldytų sutrintų be cukraus aviečių), žiupsnelio trinto imbiero, ledukų.
Į atšaldytą stikliuką supilkite šaltą likerį. Ant viršaus – su avietėmis, imbieru ir ledukais suplaktą tekilą.
Kokteilis „Kutenantis apelsinas“
Jums reikės: 100 ml apelsinų sulčių, 50 ml auksinės tekilos, 50 ml imbierinio limonado, 1 šaukšto citrinos sulčių, 1 šaukštelio cukraus sirupo, žiupsnelio maltos aitriosios paprikos , ledukų, mėtos šakelės (papuošti)
Visus ingredientus, išskyrus limonadą, suplakite su keliais ledukų kubeliais. Į taurę ant likusių ledukų supilkite limonadą ir plakinį. Papuoškite mėtos šakele.
Dar daugiau receptų įvairiausioms šventėms rasite žieminiame žurnalo IKONA numeryje!
Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.