Kai lauke minamas sniegas girgžda, o veidas aptirpsta nuo stingdančio šalčio, geriausias būdas sušilti – karštas gėrimas namuose. Pristatome žiemos gėrimų penketuką kiekvieno skoniui.
CHAI ARBATA SU PIENU
Kur kas paprasčiau pasigaminti, nei atrodo. Pakaitinkite pieną su mėgstamiausiais šildančiais prieskoniais, pavyzdžiui, cinamonu, kardamonu, imbieru, gvazdikėliais, ir įdėkite šiek tiek juodosios arbatos. Jei norisi, įberkite cukraus.
Chai arbata su pienu (Linos Jakubauskaitės nuotr.)
ŠILTOS OBUOLIŲ SULTYS
Pakaitinkite obuolių sultis su apelsinų žievele, keliomis mandarinų skiltelėmis, cinamonu ir imbiero šaknies gabalėliais. Skonis toks geras, koks ir vaizdas!
Šiltas obuolių sidras (Linos Jakubauskaitės nuotr.)
KAKAVA SU ZEFYRAIS
Šiaurės Amerikos klasika. Pasigaminkite labiausiai patinkančios kakavos ir sumeskite į ją zefyrus – geriausias gėrimas smaližiams.
Kakava su zefyrais (Linos Jakubauskaitės nuotr.)
GILIŲ KAVA
Lietuvių nuo seno pamėgtas žiemiškas gėrimas, kurį senoliai gerdavo siekdami tapti tokiais stipriais kaip ąžuolai. Šiais laikais gilių kavos, jau paruoštos plikyti, galima įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose ir ekologiškais produktais prekiaujančiose parduotuvėse. Užvirkite gilių miltelius puode su vandeniu, pagardinkite pienu ir medumi.
Gilių kava (Linos Jakubauskaitės nuotr.)
KARŠTAS VYNAS SU SPANGUOLĖMIS
Ar kada mėginote tokį derinį? Reikės natūralių spanguolių sulčių, cukraus, žvaigždinio anyžiaus, sauso raudonojo vyno (tiks „Merlot“ arba „Cabernet Sauvignon“) ir saujos šviežių spanguolių. Sudedamųjų dalių proporcijas rinkitės pagal skonį. Viską pakaitinkite puode ir gardžiuokitės!
Karštas vynas su spanguolėmis (Linos Jakubauskaitės nuotr.)
Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.