Tokio dar nebūsite ragavę: vaflinis karamelinis tinginys su bananais
- 2020-09-24
- 1 min. skaitymo

6–8 asm.
Gaminimas 30 min.
Reikia:
135 g TALER traškučių su bananais
20–30 g sūdytų ir kepintų pistacijų branduolių
200 g sviesto
100 g karamelizuoto sutirštinto pieno („Rududu“ tipo)
Žiupsnelio SANTA MARIA malto cinamono
1 apelsino
2 mažų arba 1 didelio prinokusio banano
50 g šokolado
1. Sutrupinkite TALER traškučius su bananais tiesiai pakuotėje.
2. Patrupinkite pistacijas peiliu.
3. Sviestą sudėkite į puodą, taip pat sudėkite karamelizuotą sutirštintą pieną, įberkite cinamono, tarkuotos apelsino žievelės ir ištirpinkite. Karamelizuotas pienas gana sunkiai tirpsta, tad pasinaudokite virtuviniu trintuvu. Kartu sutrinkite ir bananą.
4. Masę padalinkite į dvi dalis. Vienoje ištirpinkite šokoladą, į kitą įdėkite smulkintas pistacijas.
5. Abidvi mases sluoksniuokite kepimo popieriumi išklotoje formoje – šokoladas turi būti per vidurį. Dėkite į šaldytuvą trumpiausiai 4–5 val.
Skanaus!