2 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 3 val. 30 min.
Orkaitės t-ra 150 °C
Reikia:
1 kg mėsingų kiaulienos šonkaulių
1 pakelio SANTA MARIA sausojo marinato šonkauliams „BBQ Rub for Ribs
50 ml aliejaus
1 raudonojo svogūno
1 aitriosios paprikos
Nedidelio ryšelio kalendrų
Žiupsnelio druskos
½ citrinos sulčių
Žiupsnelio cukraus
SANTA MARIA „American BBQ Sauce Kentucky Whiskey“ padažo (patiekti)
1. Šonkaulius įtrinkite SANTA MARIA sausuoju marinatu šonkauliams „BBQ Rub for Ribs“ ir palikite marinuotis, kol paruošite skardelę ir įkais orkaitė.
2. Skardelę išklokite kepimo popieriumi ir paruoškite didelį gabalą aliuminio folijos šonkauliams uždengti. Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C.
3. Sudėkite šonkaulius į skardą, įpilkite aliejaus, uždenkite aliuminio folija ir kepkite 3 val. iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje. Tuomet įkaitinkite orkaitę iki 220 °C, atidenkite šonkaulius ir pradėkite laistyti juos susidariusiu padažu. Kepkite dar 20–30 min., kol gražiai apskrus.
4. Kepimo ant grotelių laikas priklauso nuo to, kokia yra grilio konstrukcija ir koks naudojamas kuras. Svarbu kepant šonkauliukus tepti juos marinatu.
5. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, smulkiai supjaustykite papriką bei kalendras, sumaišykite viską su druska, pašlakstykite citrinos sultimis, jei reikia, subalansuokite skonį žiupsneliu cukraus.
6. Šonkaulius patiekite su SANTA MARIA „American BBQ Sauce Kentucky Whiskey“ padažu ir svogūnais.