
Visą laidą VIENAS GAMTOJE ir video receptą galite pažiūrėti ČIA
Reikia:
1 prancūziško batono
Šlakelio alyvuogių aliejaus
4 slyvų
Žiupsnelio DANSUKKER rudojo cukraus
Žiupsnelio SANTA MARIA akmens druskos
Žiupsnelio „Tellicherry“ juodųjų pipirų
1 rūkytos vištienos krūtinėlės
3 šaukštų FELIX mėsainiams skirto padažo
Ryšelio šviežios kalendros
1 raudonojo svogūno
Šlakelio baltojo vyno acto
Kelių lapelių šviežio baziliko arba kitų mėgstamų žolelių
½ aitriosios paprikos
1 skiltelės česnako
1. Batoną supjaustykite išilgai ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
2. Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pagardinkite druska, pipirais ir cukrumi. Kruopščiai išmaišykite ir dėkite kepti ant grilio. Kepkite, kol lengvai karamelizuosis.
3. Vištienos krūtinėlę pasmulkinkite. Mėsainių padažą supilkite ant krūtinėlės. Sukapotą kalendrą taip pat sudėkite prie vištienos. Kruopščiai išmaišykite.
4. Raudonąjį svogūną supjaustykite žiedais. Žiedus išskaidykite ir pašlakstykite baltojo vyno actu ir pagardinkite druska.
5. Batoną lengvai apkepinkite grilyje.
6. Aitriąją papriką pasmulkinkite.
7. Apkeptą batoną įtrinkite česnaku.
8. Vištieną dėkite ant iškeptos duonos.
9. Iškepusias slyvas dar pasmulkinkite į 3–4 dalis ir dėkite ant brusketos. Jei mėgstate, uždėkite šiek tiek aitriosios paprikos. O ant viršaus – pamarinuotų svogūnų ir šalavijų ar kitų mėgstamų žolelių.

ALFO PATARIMAI
· Vietoje slyvų galite naudoti ir persikus, nektarinus ar kitus kaulavaisius, bet slyvos yra rūgštesnės ir labiau tinka.
· Taip paruoštos slyvos ypač tinka prie vištienos patiekalų.
· Pagal pageidavimą galite į vištieną dėti aitriosios paprikos.
· Vietoje prancūziško batono galite naudoti ir sumuštinių duoną – netinka tik juoda.
Skanaus!